Garden Party

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Garden Party«» er en hitsang for Rick Nelson og the Stone Canyon Band fra albumet Garden Party (1972).

Sangen forteller historien om Nelson som ble buet ned av scenen på Madison Square Garden, åpenbart fordi han spilte sin nyere, countryfargede musikk istedenfor 1950-talls rock som han hadde vært suksesfull med tidligere og at han innså at «you can't please everyone, so you' ve go to please yourself».

Konserten[rediger | rediger kilde]

15. oktober 1971 ble det arrangert en rock'n'roll-revivalkonsert på Madison Square Garden in New York City. Konserten innbefattet mange storheter fra den tidlige rockeperioden, som Chuck Berry, Bo Diddley samt Bobby Rydell.

Nelson kom på scenen kledd i datidens mote og hadde på seg slengbukser og en lilla fløytelsskjorte med håret hengende ned mot skuldrene. Han begynte å spille sine eldre sanger «Hello Mary Lou» og «She Belongs to Me», men deretter spilte han en countryversjon av The Rolling Stones' «Honky Tonk Women» og tilskuerne begynte å bue. Mens noen rapporter hevder at buingen ble forårsaket av en politiaksjon bak tilskuerne tok Nelson det personlig og forlot scenen. Han så på resten av konserten fra bak scenen og gikk ikke på scenen i finalen.

Sangen[rediger | rediger kilde]

Sangen forteller om ulike mennesker som var der, ofte på en underfundig måte («Yoko bought her Walrus», og refererte til Yoko Ono og Lennon med et refreng:

«But it's all right now, I've learned my lesson well
You see, you can't please everyone, so you've got to please yourself»

En referanse i teksten relaterer til et særskilt mystisk og legendarisk medlem av tilskuerne: «Mr. Hughes hid i Dylan's shoes, wearing his disguise». Mr. Hughes var ikke Howard Hughes, som er viden antatt, men eks-Beatle George Harrison, som var nærmeste nabo og en god av venn av Nelson. Harrison brukte Hughes som alias da han reiste og «hid in Dylan's shoes» refererer mest sannsynlig til et album med coverversjoner av Dylan-sanger som Harrison planla, men aldri spilte inn. «Wearing his disguise» kan være en antydning av at Harrison reiste incognito.

Uttrykkene «Out stepped Johnny B. Goode / Playing guitar, like a-ringing a bell» refererer til Chuck Berry og sangen «Johnny B. Goode».

I sangens avsluttende vers synger Nelson «But if memories were all I sang / I'd rather drive a truck».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

Countrysanger Johnny Lee spilte inn encoverversjon i slutten av 1970-årene med tittelen «Country Party» med en litt endret tekst. Dwight Yoakam har også framført den live på konserter.

I 2009 spilte John Fogerty inn sangen med the Eagles' Don Henley og Timothy B. Schmit. Den ble utgitt på Fogertys album, The Blue Ridge Rangers Rides Again.

I 2012 spilte Adam Young fra Owl City inn en coverversjon. Den ble utgitt på hans SoundCloud og til tilhengere av hans personlige blogg.

31. desember 2012 innledet Phish sin nyttårskveldskonsert med denne sangen på Madison Square Garden.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Fredrik Friis har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Kjendis party».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Filmografi[rediger | rediger kilde]

  • McCloud (1972) I første episode i tredje sesong The New Mexican Connection sang Belson «Garden Party» i en konsertsekvens.[1]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

«Garden Party» lå på sjetteplassen på Billboard Hot 100-listen høsten 1972, Nelsons siste Top 40-hit på poplisten. Sangen lå også øverst på Billboard Easy Listening-listen i to uker. [2] og på en 44. plasaspå Billboard Country Singles-listen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1]
  2. ^ Whitburn, Joel (1996). The Billboard Book of Top 40 Hits, 6th Edition (Billboard Publications)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]