Hopp til innhold

Galtür

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Galtür

Våpen

LandØsterrikes flagg Østerrike
DelstatFlagget til Tirol Tirol
DistriktLandeck
Postnummer6563
Retningsnummer05443
Areal121,2 km²
Befolkning765[1] (2018)
Bef.tetthet6,31 innb./km²
Høyde o.h.1 584 meter
Nettsidewww.galtuer.gv.at
Kart
Galtür
46°58′05″N 10°11′13″Ø

Galtür er et tettsted og en skidestinasjon i øvre del av Paznaundalen i Tyrol (Østerrike), beliggende i den sentraløstlige delen av Alpene, 35 km sørvest for Landeck nær grensebyen Vorarlberg i Sveits. Innbyggertallet ligger på litt under tusen fastboende.

Beskrivelse av Galtür[rediger | rediger kilde]

Galtür er berømt for skiturisme. Det er 40 km med preparerte løyper med stor variasjon. Det omtales som familievennlig, fra enkle til middels vanskelighetsgrad. Det er videre upreparerte "løyper" for løssnøkjøring. Det er 10 heiser, deriblant åtte-seteren Alpkogel gondola. Onsdags ettermiddag/kveld er det normalt muligheter for "nattkjøring" med flombelysning i deler av anlegget.

Galtür ble kjent i media da et snøskred rammet byen den 23. februar 1999. Skredet ødela deler av byen og 31 personer omkom. Snøskredfaren var fortsatt stor, så tusentalls turister ble evakuert fra Galtür-området med helikopter. Dette er en av de største redningsoperasjonene i Østerrikes nyere historie, der de fikk hjelp av militære og private helikoptre fra Østerrike, Tyskland, Sveits, Frankrike og Amerikanske.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]