Gale Norton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gale Norton

Gale Norton (født 11. mars 1954 i Wichita, Kansas) fungerte som den 48. innenriksministeren i USA fra 2001 til 2006 under daværende president George W. Bush. Hun var den første kvinnen til å holde denne stillingen i USA.

Norton ble oppvokst i Colorado, og hun ble uteksaminert magna cum laude og som medlem av brorskapet Phi Beta Kappa fra University of Denver i 1975. Norton mottok sin doktorgrad med laud fra at universitetets faktuelt for juss i 1978. Norton skilte seg fra sin første ektemann, Harold Everett Reed, da han ble offentlig hengt ut som homofil i en lokalavis fra Denver som het OutFront.

Norton giftet seg deretter med sin andre ektemann John Hughes. På slutten av 1970-tallet var Norton medlem av Det demokratiske parti. Fra 1991 til 1999 tjente Norton som høyesterettsdommer i Colorado. I 1996 var Norton en kandidat til den republikanske nominasjonen for det amerikanske senatet, men hun ble beseiret av daværende kongress-medlem Wayne Allard. Norton var seniorrådgiver ved Brownstein, Hyatt & Farber, en Denver-basert advokatfirma. Firmaet ble notert med den amerikanske kongressen som en lobbyist for NL Industries.