Gale Norton

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gale Norton
Gale Norton.jpeg
Født11. mars 1954 (65 år)
Wichita
Utdannet ved University of Denver, Sturm College of Law
Beskjeftigelse Advokat, politiker
Parti Det republikanske parti
Nasjonalitet USA
Medlem av Phi Beta Kappa

Gale Norton (født 11. mars 1954 i Wichita, Kansas) fungerte som den 48. innenriksministeren i USA fra 2001 til 2006 under daværende president George W. Bush. Hun var den første kvinnen til å holde denne stillingen i USA.

Norton ble oppvokst i Colorado, og hun ble uteksaminert magna cum laude og som medlem av brorskapet Phi Beta Kappa fra University of Denver i 1975. Norton mottok sin doktorgrad med laud fra at universitetets faktuelt for juss i 1978. Norton skilte seg fra sin første ektemann, Harold Everett Reed, da han ble offentlig hengt ut som homofil i en lokalavis fra Denver som het OutFront.

Norton giftet seg deretter med sin andre ektemann John Hughes. På slutten av 1970-tallet var Norton medlem av Det demokratiske parti. Fra 1991 til 1999 tjente Norton som høyesterettsdommer i Colorado. I 1996 var Norton en kandidat til den republikanske nominasjonen for det amerikanske senatet, men hun ble beseiret av daværende kongress-medlem Wayne Allard. Norton var seniorrådgiver ved Brownstein, Hyatt & Farber, en Denver-basert advokatfirma. Firmaet ble notert med den amerikanske kongressen som en lobbyist for NL Industries.