FutureBuilt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Papirbredden 2 i Drammen, et prosjekt som Futurebuilt har bidratt til
Deichman Bjørvika, ferdigstilt våren 2020.

FutureBuilt er et innovasjonsprogram og utstillingsvindu for aktører i byggenæringen.

Programmets formål er å vise at det er mulig å utvikle den bærekraftige og attraktive nullutslippsbyen. Målet er å realisere prosjekter, både byområder og enkeltbygg, som overoppfyller FNs bærekraftmål og Parismålene, og alltid kutter klimagassutslipp med minst 50 prosent i forhold til vanlig praksis.

Per mars 2023 har programmet 71 prosjekter.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Programmet ble etablert på bakgrunn av et initiativ fra NAL | Ecobox i samarbeid med Husbanken og hadde fram til november 2009 navnet By- og boligutstilling Oslo – Drammen som en foreløpig arbeidstittel, før programmet fikk sitt endelige navn. I juni 2012 ble Bærum kommune partner, og Asker kommune gikk inn i programmet i januar 2013.[1] Nordre Follo kommune og Lillestrøm kommune ble med i programmet i 2021. I 2023 gikk Bergen kommune inn i FutureBuilt som en pilot på nasjonal satsing. Programmet var en del av Framtidens byer frem til denne satsningen ble lagt ned i 2014.

[2]Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Future Built i Asker» Arkivert 27. august 2013 hos Wayback Machine., fra nettsidene til Asker kommune
  2. ^ «Gjenbruk er et av de viktigste klimatiltakene». Byplan - Oslo kommune (norsk). 30. november 2022. Besøkt 8. februar 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]