Full Moon wo Sagashite

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Looking for a Full Moon (japansk: 完全月を探してください。 Furumuun wo Sagashite) Full Moon wo Sagashite er en manga-serie tegnet av Arina Tanemura. Serien følger den talentfulle 12-åringen Mitsuki Kouyama gjennom hennes ferd i livet som sangstjerne. Denne triste, men også romantiske, komedien fokuserer på hvordan man kan klare å stå på og ikke gi seg med drømmene sine! Mangaen har blitt til TV-serie redigert av Morita Shinji og produsert av Studio Deen. Serien har 52 episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mitsuki Kouyama (12) har en drøm om å bli sangstjerne, men hun har benvevskreft i halsen som kureres kun ved en operasjon som kan koste henne få stemmebånd, så det hindrer henne fra å synge høyt – av og til kan det faktisk også hindre henne i å puste. På toppen av alt hater Mitsuki's strenge bestemor musikk, så da Mitsuki kommer med et signeringsark til en audition, sier bestemoren blankt nei. Mitsuki's drømmer virker som alt annet enn oppnåelig, da plutselig en dag hun får besøk av to shinigamier bare hun kan se. Uten å vite at Mitsuki kan både se og høre dem, begynner de å diskutere om hvorvidt Mitsuki bare har et år igjen å leve.

Mitsuki innser at hun ikke kan vente lenger, og flykter fra shinigamiene og til byen hvor hun finner platestudioet Seed Records. Der prøver hun å komme seg inn bakdøren, men de to shinigamiene fakker henne. Mitsuki gjør en deal med en av shinigamiene, Takuto, om at hvis Mitsuki går rolig med dem når tiden hennes er ute, skal han hjelpe henne å bli en sangstjerne. Takuto gir Mitsuki muligheten til å transformere til en 16 år gammel jente som ikke er rammet av benvevskreften. Takuto har ikke egentlig noen tro på Mitsuki, men da han hører henne synge på auditionen er han helt bergtatt. Mitsuki vinner auditionen, og velger å ta scenenavnet Full Moon for å skjule sin virkelige identitet.

Mitsuki bestemte seg for å bli en sanger to år før shinigamiene kom, da hun var 10 år gammel. Hun gjorde et løfte med Eiichi Sakurai, en 16 år gammel gutt hun møtte på barnehjemmet hun bodde på, at neste gang de møttes skulle de ha kommet nærmere sine drømmer. Eiichi ønsket å bli astronom og Mitsuki ønsket å bli en sanger. Kort tid etter ble Eiichi adoptert til en annen familie, og reiste da til Amerika før Mitsuki kunne uttrykke sine følelser for ham ordentlig. Med det håper Mitsuki at hvis hun blir en sanger, kan kanskje Eiichi gjenkjenne henne helt fra Amerika.

Kort tid etter Mitsuki's første audition, blir mangaen og animen separate og handlingene er derfor ikke lenger lik i både animen og mangaen. De to historiene har felles temaer, men hendelsene utvikler seg annerledes som fremskritt i serierekken.

Karakterer[rediger | rediger kilde]

Mitsuki Kouyama Voiced by: myco (Japanese), Katie Rowan (English) Mitsuki er 12 år og drømmer om å bli sangstjerne, noe som virker helt umulig, men likevel ikke, siden de to shinigamiene Takuto og Meroko har dukket opp og Takuto har lovet Mitsuki å hjelpe henne å oppfylle drømmen hennes.

Eiichi Sakurai Voiced by: Ryohei Kimura (Japanese), Graden Gant (English) Eiichi er Mitsuki's barndomsvenn og første kjærlighet. Etter at foreldrene hans døde, flyttet han på Mitsuki's barnehjem, og det var der de to ble kjent med hverandre. De ble venner, og ikke bare det, de falt for hverandre også. Like før Eiichi flyttet til Amerika fortalte han Mitsuki hva han egentlig følte for henne, og Mitsuki ble helt knust da han flyttet fordi hun ikke klarte å få frem hva følelsene hennes var for ham også. Noen av grunnene til at Mitsuki vil bli sanger, er for å finne Eiichi.

Keiichi Wakaouji Voiced by: Teruaki Ogawa (Japanese), Gerrick Winston (English) Wakaouji er Mitsuki's faste lege. Han spilte en gang keyboard i Route L med Aoi Koga (Mitsuki's far) og Takuto Kira. Fansen kalte ham for prinsen av Route L fordi Wakaouji betyr ung prins på japansk. Wakaouji var egentlig forelsket i moren til Mitsuki fordi han trodde at hun hadde skrevet et .. ja, la oss kalle det kjærlighetsbrev, han hadde fått, men han forelsker seg i Ooshige når han får vite at det er fra henne.

Masami Ooshige voiced by: Tomomi Seo (Japanese), Kris Rundle (English) Ooshige er Full Moon's manager og hun var en stor fan av Route L når de enda eksisterte.

Shinigamiene[rediger | rediger kilde]

Takuto Kira Voiced by: Yakkun Sakurazuka (Japanese), Jeffrey Watson (English) Takuto er shinigamipartneren til Meroko, og teamet deres kalles for Negi Ramen. Han er en barneshinigami, noe som vil si at han kun henter barn og lignende, derfor har han på seg et slags kattekostyme, og han kan også forvandle seg til en katte-tøybamse som alle vanlige mennesker kan se. Takuto er den som gjør Mitsuki til Full Moon, så teknisk sett ville ikke Full Moon vært der uten Takuto. Takuto blir ofte sint og deprimert når Mitsuki snakker om Eiichi..

Meroko Yui Voiced by: Chieko Honda (Japanese), Leda Davies (English) Meroko er også en barneshinigami, og hennes kostyme er basert på en rosa kanin. Som Takuto, kan hun også bli forvandlet til en kanin-tøybamse. Meroko var tidligere partner med Izumi, og var forelsket i ham, men det drøyde etter at Izumi dumpet henne kraftig. Istedenfor har hun blitt stormende forelsket i Takuto, og avviser nå alle forsøk på Izumi's tilnærmelser – som tydeligvis har ombestemt seg.

Izumi Rio Voiced by: Megumi Ogata (Japanese) Izumi er en kald og fjern person. Han var tidligere partner med Meroko, men han ville ikke ha henne som partner etter en lang stund, så han dumpet henne rett og slett. Han pleier oftest å kalle folk for kallenavn han selv har funnet på, slik som Me-chan (Meroko), Ta-kun (Takuto) og Mi-ki (Mitsuki). Grunnen til at Izumi har blitt slik, er fordi han hadde et tragisk liv da han levde. Da han var 5-6 år gammel, begynte moren å slå ham fordi han lignet på faren sin. Som 16-åring kastet Izumi seg foran toget fordi han ville gjøre moren sin glad, og Izumi trodde han ville føle seg lettet og at moren egentlig ville føle skam og synd over å ha behandlet sønnen sin slik, men neida. Mens han ble truffet av toget, var det siste han så moren sin som smilte.