Fred Ottman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Fred Ottman
Fred Ottman 2014.jpg
Fred Ottman (2014)
Født10. august 1956
Norfolk, Virginia, USA
Norfolk
Beskjeftigelse Profesjonell bryter
Nasjonalitet USA
KallenavnBig Bubba the Belt Collector
U.S. Steel
Big Steel Man
Tugboat
Tugboat Tyler
Tugboat Tanna
Typhoon
The Shockmaster
The Super Shockmaster

Fred Ottman (født 10. august 1956 i Norfolk, Virginia) er en tidligere fribryter, mest kjent for sin "Shockmaster"-gimmick i World Championship Wrestling, og som "Typhoon", den ene halvdelen av tag teamet the Natural Disasters i World Wrestling Federation.

Karriere[rediger | rediger kilde]

World Wrestling Federation[rediger | rediger kilde]

Ottman debuterte i WWF i 1990 som "Tugboat Thomas" (senere forkortet til bare "Tugboat"). Hans kostyme bestod av en rød stripede skjorte, hvite bukser og en hvit seilerlue. Ottmans karakter skulle etter hvert endres til "Typhoon", som, sammen med John "Earthquake" Tenta, ble en del av tag teamet the "Natural Disasters". De sikret seg World Tag Team Championship i juli 1992 ved å slå Money, Inc. ("Million-Dollar Man" Ted DiBiase og Irwin R. Schyster), før de tapte for samme team igjen tre måneder senere. Ottman gav seg i WWF kort tid etter.

World Championship Wrestling[rediger | rediger kilde]

Shockmaster-episoden[rediger | rediger kilde]

I 1993 skulle Ottman ufrivillig bli del av et av fribrytningens mest pinlige øyeblikk. World Championship Wrestling (WCW) hadde nylig signert en kontrakt med Ottman, som skulle debutere i en kamp sammen med Sting, Dustin Rhodes, og Davey Boy Smith. He skulle være deres mystery partner i en 8-manns tag team kamp på Fall Brawl 1993 mot et lag bestående av Sid Vicious, Big Van Vader, og the Harlem Heat.

På programmet A Flair for the Gold, (et talk show-aktig TV-segment ledet av Ric Flair foran et ekte publikum), ble Sting og Smith konfrontert av Sid og Harlem Heat, som forlangte å få vite identiteten til den mystiske partneren. Sting svarte dem at "All I can say is, he is going to "shock" the world, because he is none other than... The Shockmaster!". Ottman var ment å bryte igjennom en tynn vegg og gjøre en dramatisk entré omgitt av pyroteknikk. Ottmans kostyme bestod av jeans, en lang svart vest, og en Star Wars Stormtrooper-hjelm som var dekket av glitter. Når kameraet zoomet inn mot veggen og det var klart for The Shockmasters debut, snublet Ottman og ramlet gjennom veggen og ned på gulvet, hvorpå hjelmen falt av og rullet avgårde. Ottman kom seg på beina igjen, fikk på seg hjelmen og inntok en tøff positur i et forsøk på å redde intervjusegmentet fra den fulle katastrofe, men i bakgrunnen kunne man tydelig høre de andre fribryterne oppgitt kommentere det som nettopp hadde funnet sted. Ottmans "stemme" var en beskjed spilt inn av Ole Anderson med stemmeforvrenger, som bare bidro til å gjøre det hele verre. Blant annet ble Sid Vicious kalt for "Stid".

Etter Shockmaster-episoden[rediger | rediger kilde]

WCW forsøkte å redde historien ved å introdusere en ny person kalt "the Super Shockmaster", en rolle som også ble spilt av Fred Ottman. Super Shockmaster skulle være the Shockmasters nevø. Derfra ble the Shockmaster portrettert som en kløne og ble gitt Beatles-sangen "Day Tripper" som sin inngangsmelodi, før han etter hvert ble faset ut.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Etter å ha gitt seg med wrestling har Ottman bosatt seg i Florida, hvor han jobber som sikkerhetssjef hos Gaffin Industrial Services og trener baseball-laget til sine tre sønner; Berkley, Bailey, and Beau.

I bryteringen[rediger | rediger kilde]

  • Signaturmanøvrer
    • Tidal Wave
    • Bear hug
    • High impact cornered splash

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]