Hopp til innhold

Tag team

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tag team er et lag som består av to eller flere fribrytere; vanligvis for å bryte mot et annet taglag. I all hovedsak består taglag av to medlemmer, men kan i enkelte tilfeller bestå av flere. Taglag med flere enn to medlemmer kalles ofte en stable (stall); en gruppe fribrytere som av ymse grunner har kommet sammen i en allianse.

Kun én deltaker i hvert lag kan til enhver tid befinne seg i ringen under kamp, mens lagkameraten(e) skal oppholde seg i et bestemt hjørne av matten, utenfor selve ringen. Deltakerne bytter på å bryte i ringen ved å tagge inn en lagkamerat, dette ved å berøre hverandre (vanligvis i form av et klapp på skulderen eller hånd-til-hånd). Kampens dommer må i utgangspunktet se en tag for at den skal være gyldig, men gitt fribrytningens natur er det sjelden kampreglene fungerer som noe mer enn retningslinjer, og dommernes reaksjon på regelbrudd er vanligvis kun en advarsel (uansett antall overtredelser). I en taglag-kamp er det som regel minst et lag som bevisst opptrer usportslig og bryter reglene ved enhver anledning hvis det kan gi dem overtaket i kampen. Vanlige overtredelser er å entre ringen ulovlig og angripe en motstander som er i ferd med å vinne kampen, eller ved at det ene medlemmet på laget oppholder dommeren, mens det andre medlemmet benytter seg av våpen eller ulovlige grep mot sin motstander.

I World Wrestling Entertainment kjempes det om mesterskapsbeltene WWE Tag Team Championship (i RAW- og ECW-divisjonene, innført 2002) og World Tag Team Championship (i SmackDown!-divisjonen, innført 1971). I Wrsetlemania 25 ble disse to titlene slått sammen til én som nå holdes av The Hart Dynasty(David Hart Smith og Tyson Kidd)

Andre kjente lag og gripper de siste 20 årene inkluderer the British Bulldogs, the Four Horsemen, Demolition, Road Warriors (the Legion of Doom), Money, Inc., the Nation of Domination, D-Generation X (DX), Edge og Christian, The Hardy Boyz, Evolution og The Legacy.

Autoritetsdata