Fred Kaan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Frederik Hermanus Kaan eller Fred Kaan (født i Haarlem i Nederland 29. juli 1929, død 4. oktober 2009) var en nederlandsk prest, økumen og salmedikter.

Kaan ble født i Nederland før andre verdenskrig, og denne krigen skulle prege ham og diktningen hans i stor grad og han ble en viktig dikter for den kristne fredsbevegelsen. Familien hans var aktive i å hjelpe jøder med å sjule seg fra nazistene, og etter krigen begynte han å studere teologi i Utrecht som pasifist. På grunn av venner flyttet han etterhvert til England, og ble ordinert til prest der før han flyttet til Wales for å jobbe. I 1968 ble han sendt til Genève for å jobbe for International Congregational Council og var med på å danne World Alliance of Reformed Churches som han jobbet i fram til 1978. Jobben hans var sentrert mot menneskerettigheter, økumenikk og media. I 1978 dro han tilbake til England og hadde ulike jobber for kirken der. Han var også leder for Human Rights Forum of the Churches in Britain and Ireland.

Gjennom hele sin yrkeskarriere skrev han salmer, og han er blant annet representert med salmen «Pris være Gud» i de norske salmebøkene Salmer 1997 og Norsk salmebok 2013.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)