Frankie Faison

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frankie Faison
Frankie Faison reads Moby Dick.jpg
Født10. juni 1949 (70 år)
Newport News
Utdannet ved Tisch School of the Arts, Illinois Wesleyan University
Beskjeftigelse Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Frankie Faison (født 10. juni 1949 i Newport News, Virginia) ofte kreditert som Frankie R. Faison, er en amerikansk skuespiller.

Faison studerte drama ved Illinois Wesleyan University i Bloomington, Illinois, hvor han også sluttet seg til Theta Chi Fraternity. Han giftet seg med Jane Mandel 26. desember 1988, og sammen har de tre barn: Blake, Amanda og Rachel. Faison fikk et æres-doktorgrad fra Illinois Wesleyan University i 2002. Faison begynte sin skuespiller-karriere i 1974 ved New York Shakespeare Festival i en produksjon med James Earl Jones i hovedrollen. Faison`s neste rolle kom på TV, i den kortlivede serien Hot Hero Sandwich i 1979.

I 1986 dukket Faison opp i en filmatisering av Stephen King sin bok Maximum Overdrive. I 1988 spilte Faison sammen med Eddie Murphy og James Earl Jones i filmen Coming to Amerika i rollen som en utleier. Faison hadde også en rolle i Hannibal Lecter-serien, Nattsvermeren, oppfølgeren Hannibal og forløperen Red Dragon. Dermed var han den eneste skuespilleren bortsett fra hovedstjernen Anthony Hopkins som var med i alle filmene i denne trilogien.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]