Frankfurt-Innenstadt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart med Innenstadt avmerket
Frankfurt-Innenstadt

Innenstadt (indre by) eller Neustadt er den sentrale bydelen i Frankfurt am Main. Den omslutter fullstendig den lille bydelen Altstadt, og grenser ellers i vest til Bahnhofsviertel, i nordvest til Westend, i nord til Nordend og i øst til Ostend. I syd grenser den til elven Main.

Innenstadt og Altstadt utgjør sammen den historiske bykjernen innenfor den tidligere bymuren. Innenstadt er fremfor alt en forretningsbydel, og har bare 3 228 fastboende (0,48 % av byens befolkning og en vesentlig mindre del av befolkningen i metropolområdet Frankfurt) fordelt på 1,554 km².

Bydelen omfatter store forretningsgater som Zeil, Tysklands viktigste forretningsgate, og sentrale plasser som Hauptwache og Konstablerwache, bankkvartalet med flere høye skyskrapere og bl.a. Den europeiske sentralbanken, en rekke kommersielle storbanker og kjente hoteller som Frankfurter Hof, operakvartalet og Frankfurt-børsen, foruten flere parkområder, som Taunusanlage og Rothschildpark. På den eksklusive «etegata» (Freßgass) samles gjerne de ansatte i bankene og nærliggende kontorhus til lunsj. Gatene rundt Freßgass er Frankfurts dyreste og dessuten senter for Frankfurts natteliv.