Frank Brunner (serietegner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Frank Brunner i februar 2008

Frank Brunner (født 21. februar 1949) er en amerikansk tegneseriekunstner og illustratør. Han er best kjent for sitt arbeid ved Marvel Comics på 1970-tallet.

Brunner begynte sin karriere som tegneserieskaper med serier i svart-hvitt for horror-bladene Web of Horror, Creepy, Eerie og Vampirella. Hans best kjente arbeid i fargeserier er hans samarbeid i Marvel Comics med Steve Engelhart om den overnaturlige helten Doctor Strange i Marvel Premiere fra 1972 til 1973, og i Doctor Strange vol. 2, i 1974. Av hans andre verk fra Marvel-tiden er antologiene Chamber of Chills, Haunt of Horror og Unknown Worlds of Science Fiction; den overnaturlige serien The Tomb of Dracula; sumpmonster-serien Man-Thing og science fiction-serien Silver Surfer.

Også for Marvel laget Brunner den 42 sider lange «The Scarlet Citadel», basert på Robert E. Howards «sword-and-sorcery»-helt Conan, og tegnet mange omslag for de lignende seriene Red Sonja og Savage Sword of Conan.

Brunner og forfatteren Michael Moorcock samarbeidet om en tegneserieversjon av Moorcocks «sword-and-sorcery»-helt Elric i magasinet Heavy Metal.

Brunner flyttet senere til Hollywood og startet på en karriere innen animasjon for film og TV, og arbeidet på prosjekter for Hanna-Barbera (Jonny Quest), Walt Disney (Tomorrowland), Warner Bros. (pre-produksjon design for Batman) og DreamWorks (Invasion USA). Han var leder for karakterdesign for Fox-tegneserien X-Men.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]