Forvaltningsfellesskapet Tharandt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Basisdata
Stat: Sachsen
Landkreis: Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge
Areal: 77.48 km²
Befolkning: 6 752 (31.12.2008)
Pr.km²: 87 innbyggere/km²
Adresse Schillerstraße 5
01737 Tharandt
Internettside:
Politikk
Forvalter: Silvio Ziesemer
Kart

Forvaltningsfellesskapet Tharandt er et forvaltningsfellesskap i Fristaten Sachsen med sete i Tharandt som opprinnelig ble opprettet mellom 7 kommuner i den nordvestlige delen av Weißeritzkreis, og som fortsatte å eksistere innenfor den vestlige delen av Landkreis Sächsische Schweiz-Osterzgebirge.

Forvaltningsfellesskapet ligger omkring 15 km sørvest for Dresden, omkring 20 km sørøst for byen Freiberg i Landkreis Mittelsachsen, og 8 km nordvest for den store kretsbyen Dippoldiswalde. Landskapsmessig befinner sellesskapet seg nord for foten av landskapet Osterzgebirge, i elvedalen til Wilden Weißeritz og Tharandter Wald, såvel som i dennes nordlige og østlige grenseområde. Elven Colmnitzbach springer ut i området i Sachsens geografiske midtpunkt. I området finnes demningen Klingenberg og demningen Lehnmühle, og deres sideelv Wilde Weißeritz.

Nord for forvaltningsfellesskapet går Bundesstraße 173 og den føderale motorveien Bundesautobahn 4, som møtes i krysset ved Wilsdruff. Tharandt ligger ved banestrekningen Dresden-Werdau som er knyttet sammen med S-bahn Dresden.

Fem av fellesskapets opprinnelige grunnleggende kommuner, Kurstedet Hartha, Fördergersdorf, Grillenburg, Spechtshausen og Pohrsdorf, ble innlemmet i Tharandt gjennom kommunesammenslåinger i 1999.

Fellesskapet består idag av de to kommunene Tharandt og Dorfhain.

Fellesskapet har 6 752 innbyggere (31. desember 2008).