Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd (FG) er en nevnd under Finans Norge. FG begrenser sin virksomhet til norske forhold.

Nevnden ble opprettet i 1977 på initiativ fra norske forsikringsselskaper med mål om å definere felles standarder og godkjennelser for sikkerhetsutstyr og -løsninger. FG konsentrerer seg om forebygging av brann og innbrudd.

FG-godkjennelse er en anerkjent produktmerking på det norske sikkerhetsmarkedet, og i mange sammenhenger er det krav om å benytte FG-godkjent utstyr.[trenger referanse] På 2000-tallet har imidlertid debatten om nødvendigheten av FG tiltatt i takt med en stadig mer internasjonal bransje der overlappende EU-direktiver dominerer i Europa forøvrig.


FG (Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd) ble opprettet i 1977 av forsikringsselskapene i Norge, I 2017 endret FG navn til FG Skadeteknikk, hvor FG står for forsikringsgodkjent.

Eksempler på utstyr som kan gis FG-godkjennelse[rediger | rediger kilde]

Beskyttelsesklasser[rediger | rediger kilde]

Risiko for innbrudd kan variere stort mellom bygg. Kravene til innbruddssikring er derfor differensiert i tre nivåer ut ifra virksomhetstype og tildels også beliggenhet.

I enkelte tilfeller kan et stort bygg generelt klassifiseres med B1, men enkelte soner kan klassifiseres med B2 dersom det er et avgrenset område som har elementer som gir en høyere risiko, f.eks. spillautomat.

Beskyttelsesklasse B1[rediger | rediger kilde]

Her sorterer alle virksomheter som ikke inneholder spesielt innbruddsutsatte gjenstander og som ikke faller inn under kategorier beskrevet i klassene B2 eller B3.

Beskyttelsesklasse B2[rediger | rediger kilde]

Dersom en virksomhet oppbevarer gjenstander som er lett omsettelige og dermed spesielt interessante for innbruddstyver, vil bygningen plasseres i denne klassen. Eksempler på slike gjenstander er tobakk, alkohol, forbrukerelektronikk, medisiner, kunstverk og armbåndsur.

Beskyttelsesklasse B3[rediger | rediger kilde]

Særskilt utsatte bygninger kan klassifiseres med strengeste beskyttelsesklasse. Dette gjelder lagre for våpen og sprengstoff, samt frittliggende utsalg av tobakksvarer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]