Hopp til innhold

Fontini Forlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fontini Forlags logo er laget av forfatteren og illustratøren Jakob Martin Strid.

Fontini Forlag er et norsk forlag som spesialiserer seg på barne- og ungdomslitteratur.

Fontini Forlag har utgitt noen av de mest populære barnebøkene i Norge de siste årene, som bestselgerne Amuletten og Gutta i trehuset. Forlaget utgir også prisvinnende og illustrerte faktabøker, i tillegg til klassiske gavebøker til de store anledningene som dåp, navnedag, konfirmasjon, bursdag og jul. Av ungdomsbøker har de blant annet utgitt den populære boken Vi var løgnere, av den kritikerroste forfatteren E. Lockhart.

Fontini gir ut barnebøker fra hele verden, og har også noen norske forfattere, som Kokotopia-forfatter Simon Stranger.

Forlaget ble etablert i 2013 av Lindy Andersen og Font Forlag. Fontini og Font ble kjøpt av Cappelen Damm i 2017. Nå drives begge forlag som selvstendige imprints.[1]

Fontini jobber bevisst og systematisk med å skape humor, spenning og høy visuell kvalitet i bøkene sine. Forlagets ambisjon er å utgi de beste barnebøkene fra hele verden og skape leselyst og leseglede hos barn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sentrum, Fontini Forlag | Postadresse: Postboks 1900; informasjonskapsler, 0055 Oslo | Besøksadresse: Akersgata 47/49 | Telefon sentralbord: 21 61 65 00 © Cappelen Damm AS | Personvern og. «Om Fontini». Fontini Forlag (norsk). Besøkt 19. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]