Amuletten (tegneserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Amuletten
Forfatter(e)Kazu Kibuishi
SpråkEngelsk
Utgitt2008
Norsk utgave2015 -
ForlagFontini Forlag
Illustratør(er)Kazu Kibuishi, Jason Caffoe
Oversetter(e)Olav Bjørge

Amuletten er en serie grafiske romaner for barn mellom 8 og 13 år. Serien er skapt av Kazu Kibuishi og handler om Emily som en dag finner en magisk amulett i oldefarens hus.

Den 3. oktober 2014 opplyste Kibuishi at han planla å utgi totalt ni bøker, der tre og tre bøker har en indre sammenheng.[1]

Om serien[rediger | rediger kilde]

Bind 1: Steinvokteren[rediger | rediger kilde]

Steinvokteren er den norske tittelen på den første boken i serien.[2] I denne boken dør faren til Emily i en dramatisk bilulykke, og resten av familien overlever bare så vidt. Etter noen år må Emily, moren og lillebroren Navin flytte inn i oldefarens hus på landet for å spare penger. Blant oldefarens merkelige oppfinnelser og tegninger, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken. Samtidig beveger noe seg i skyggene i biblioteket, og på kvelden hører de merkelige lyder fra kjelleren. Moren til Emily ber dem vente mens hun forsøker å finne ut hva det er. Emily hører et skrik. Hun tar med seg lillebroren og går ned, men så løser kjellertrappen seg opp like under dem, og de ramler inn i en annen verden: Alledia.

Bind 2: Steinvokterens forbannelse[rediger | rediger kilde]

Et blekksprutliknende monster har fanget moren og ved hjelp av amuletten drar Emily og broren på en ekspedisjon for å redde henne. Amuletten viser seg å kunne gi Emily enorme krefter hvis hun bare lærer seg å styre den. Hun møter sin oldefar, og de merkelige og sjarmerende robothjelperne hans. Så setter de ut på en farefull og dramatisk reise for å finne moren, og for å redde Alledia.

Bind 3: Byen bak skyene[rediger | rediger kilde]

I denne boken får Emily uventet hjelp fra en fiende. En mulighet til å redde Alledia ligger på et mystisk sted, i en by som ingen er sikre på om finnes. Tiden renner ut. Emily er nødt til å nå frem dit før alvekongen finner henne, og sammen setter de ut på en farefull og usikker reise, mot «byen bak skyene».

Bind 4: Det hemmelige rådet[rediger | rediger kilde]

Emily og vennene hennes trodde de skulle få all den hjelpen de trengte i den hemmelige byen bak skyene. Det gjør de ikke. Folk er redde, og når Emily endelig får møte rådet avdekkes en forferdelig hemmelighet.

Bind 5: Alveprinsen[rediger | rediger kilde]

Emily har overlevd prøvelsene hos vokterrådet, men Max Griffin har stjålet modersteinen. Ved hjelp av den kan alvekongen lage nye amuletter, og ta over resten av Alledia. Emily blir satt til å lede en hær som skal stanse dem. Samtidig må hun temme sin egen amulett, som bare vokser seg sterkere og sterkere, og truer med å ta over kontrollen.

Bind 6: Flukten fra Lucien[rediger | rediger kilde]

Navin må reise inn til en forlatt by, og kjempe mot skyggeaktige vesener som tar kontrollen over den de fanger. Emily blir tvunget til å reise inn i dypet igjen, for å lære mer om fortiden. Der møter hun stemmen i amuletten, og får uventet hjelp av sin største fiende. Samtidig holder alvene på å dø av en mystisk sykdom. Finnes det noen som kan redde dem?

Bind 7: Ildfuglen[rediger | rediger kilde]

Emily og Trellis må reise til havets bunn, der minnene om fortiden er lagret. De vil prøve å avdekke Trellis sin mystiske barndom for å ta opp kampen mot Alvekongen, men hva om alt sammen er en felle? Nede i dypet oppdager Emily en mørk hemmelighet som forandrer alt. Samtidig blir stemmen til amuletten sterkere, og truer med å ta fullstendig kontroll over henne.

Bind 8: Supernova[rediger | rediger kilde]

Emily mister kontrollen over amuletten og ender opp som fange i Dypet. På samme tid har lillebroren hennes Navin reist til Fyrtårn 1 som er en romstasjon hvor motstandsbevegelsen forbereder seg til å kjempe mot kreftene som vil tøme planeten for næring. Emily og Navin blir tvunget til å være modigere og smartere enn noensinne, hvis de skal greie å redde Alledias fremtid.

Hovedfigurer[rediger | rediger kilde]

  • Emily Hayes – seriens hovedfigur
  • Navin Hayes –
  • Trellis –
  • Leon Redbeard –
  • Vigo Light –
  • Max Griffin

Utgivelser på norsk[rediger | rediger kilde]

Nummer Tittel Utgitt ISBN
1 Steinvokteren Januar 2015 ISBN 9788293346180
2 Steinvokterens forbannelse Januar 2015 ISBN 9788293346197
3 Byen bak skyene September 2015 ISBN 9788293346357
4 Det hemmelige rådet September 2015 ISBN 9788293346364
5 Alveprinsen Mars 2016 ISBN 9788293346531
6 Flukten fra Lucien Oktober 2016 ISBN 9788293346616
7 Ildfuglen Januar 2017 ISBN 9788293346807
8 Supernova 28. september 2018 ISBN 9788293346883
9 juni 2022 [3] ISBN

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]