Flugfélag Íslands

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Flugfelag Islands»)
Flugfélag Íslands
IATA: NYICAO: FXI
HovedflyplasserReykjavík lufthavn
BonusprogramSaga Club
HovedkontorReykjavík
Nettsidehttp://www.airiceland.is
Fokker F-50 fra Air Iceland i 2007. (foto: Scott Wright)

Flugfélag Íslands (på engelsk: Air Iceland), senere Air Iceland Connect var et flyselskap med base i Reykjavík, Island. De hadde fly til lokale destinasjoner samt til Grønland og Færøyene. De viktigste lufthavnene var Reykjavík lufthavn og Akureyri lufthavn.

Selskapet ble stiftet i Akureyri av Tryggvi Helgason som Nordurflug. I mai 1975 ble selskapets navn endret til Flugfelag Nordurland. En senere omorganisering og sammenslåing av Icelandair Domestic og Norlandair (Flugfélag Nordurland) resulterte i nåværende navn i 1997. Selskapet er heleid av Icelandair Group og hadde i mars 2007 226 ansatte.

I 2021 ble datterselskapet en del av Icelandair Group.

Ulykker og hendelser[rediger | rediger kilde]

  • 29. mai 1947. En C-47, TF-ISI, styrtet i Heidinsfjørdur nær Akureyri på Island. Alle ombord, 19 passasjerer og en besetning på fire, omkom. Dette er den verste flyulykke i Islands historie.[trenger referanse]
  • 14. april 1963: Nesøya-ulykken der en Vickers Viscount TF-ISU, Hrimfaxi styrtet i et boligområde på Nesøya under innflyvning til Fornebu. Alle ombord, åtte passasjerer og en besetning på fire, omkom.
  • 4. mai 2011. En Bombardier Dash 8 TF-JMB ble under landing på Nuuk lufthavn utsatt for at vindkast som førte til at høyre hjul ble revet av. Ingen skadet, men flyet måtte avskrives.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]