Flaskeposten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den kristne, amerikanske forfatteren Nicholas Sparks (født 1965) utgav i 1998 Flaskeposten (Message in a Bottle), en kjærlighetsroman som ble en internasjonal bestselger og filmatisert året etter.

Flaskeposten (engelsk originaltittel Message in a Bottle) er en amerikansk roman fra 1998 skrevet av Nicholas Sparks og en romantisk spillefilm fra året etter, basert på boka.

Romanen ble en internasjonal bestselger og kom på norsk allerede i 1999 under tittelen «Flaskeposten». Den ble oversatt av Torgunn Nilsen.[1] Boka og filmen er en historie om en vakker amerikansk alenemor og journalist som finner en flaskepost med et kjærlighetsbrev i og forelsker seg i den mystiske avsenderen «G», en båtbygger og enkemann.[2] I filmen spiller Robin Wright Penn og Kevin Costner hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Theresa Osborne er skilt fra sin tidligere ektemann, og har blitt desillusjonert over romantiske forhold. På en joggetur oppdager hun en flaske som ligger på en strand. Inni flasken finner hun et kjærlighetsbrev til en Catherine som bare er signert med fornavnet Garrett. Theresa blir interessert i dette mysteriet, og begynner å lete etter denne Garrett. Hun oppdager, og leser, to andre lignende brev som andre mennesker har funnet, skrevet av samme forfatter og tiltenkt samme mottaker. Theresa reiser deretter til Wilmington for å finne denne mystiske forfatteren etter å ha blitt overbevist av Deanna, en nær venn.

Det tar ikke særlig lang tid før Theresa finner Garrett, den mystiske forfatteren. Theresa og Garrett begynner etter hvert en affære, som imidlertid er begrenset på grunn av Garretts fortsatte sorg over sitt tidligere forhold til Catherine. Etter hvert som tiden går, blir de konfrontert med virkeligheten om at en av dem må endre livet deres for at de skal fortsette å være sammen. I Wilmington forsøker Garrett å komme seg over problemet, blant annet ved å snakke med faren sin Jeb. En sørgende Theresa reiser tilbake til Boston og forsøker å fortsette med hennes eget liv, men hun tenker fremdeles veldig mye på forholdet til Garrett.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
P literature.svgDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.