Flapjacks fantastiske eventyr

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Flapjacks fantastiske eventyr (orig: The Marvelous Misadventures of Flapjack) er en amerikansk animert komiserie for barn som gikk Cartoon Network fra 2008 til 2010.[1] Serien handlet om en ung gutt kalt Flapjack som ble oppdratt av den snakkende hvalen Bubbie. Han ville bli en like stor eventyrer som Kaptein Knokkel. Men Bubbie likte ikke alle ideene til Knokkel. Hovedmålet var å komme til «Godteriøya». Serien ble befolket av karakterer som Flapjack, Kaptein Knokkel, Bubbie, Peppermynte-Larry, Sukkerkone og Doktor Barberer, og ble blant annet kjent for sine surrealistiske aspekter. Serien besto av 46 episoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

De fleste karakterene bor i den fiktive byen Stormalong havn. Byen er bygget på en rekke dokker midt i havet, med lite land rundt. Det er mulig å faktisk svømme under byen, noe som ofte gjøres av Bubbie. De mer velstående innbyggerne bor på mer opphøyde brygger som har litt mer vegetasjon i området. Men resten av underklassen bor lavere i byen. Stormalong har også et kloakk-system, og en rekke tunneler. Veldig mange innbyggere er sjømenn, og byen får ofte besøk av sjømenn eller pirater fra andre land.

Stormalong har et stort utvalg av (ofte bisarre) butikker, inkludert en pub som serverer godteri i stedet for alkohol. Området kan fremstå som ganske dystopisk, med et høyt nivå av kriminalitet. Men de eneste formene for rettshåndhevelse er Dock Hag, og en liten politi-styrke. De viktigste karakterene i serien er Flapjack, kaptein K'nuckles og Bubbie. Flapjack er en ung gutt som ble oppdratt av en snakkende hval, som heter Bubbie.

Flapjack og Bubbie lever et fredelig liv, frem til duoen redder en pirat ved navn Kaptein K'nuckles. Piraten forteller Flapjack om et sted som heter Candied Island, en øy laget utelukkende lagd av godteri. Inspirert av den eventyr-lystne piraten havner Flapjack, kaptein K'nuckles og Bubbie i merkelige situasjoner og forskjellige uhell på leting etter godteri, Candied Island, og få den ettertraktede tittelen som «eventyrer»

Karakterer[rediger | rediger kilde]

  • Flapjack (spilt av Thurop Van Orman) en liten gutt som vokser opp hos Bubbie, en snakkende hval. Flapjacks foreldre blir aldri sett eller snakket om, og deres fravær blir aldri forklart. Flapjack er veldig naiv, og tenker ikke på hva slags risiko hans handlinger kan medføre.
  • Kaptein K'nuckles (spilt av Brian Doyle-Murray) er en gammel irsk kaptein. Han påstår å være den største eventyreren verden har sett. Men flere av historiene hans er enten løgner, eller ikke så fantastiske som han forsøker å få Flapjack til å tro.
  • Bubbie Bubbie (spilt av Roz Ryan) er en antropomorf hval. Hun blir Flapjacks adoptiv-mor. Men Bubbie misliker Flapjacks ønske om større eventyr. Bubble tror at kaptein K'nuckles bare er uansvarlig og lat, og er en dårlig innflytelse for Flapjack.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Maxie Zeus (4. april 2008). «CN Upfront 2008: "Misadventures of Flapjack" Coming This Summer» (engelsk). Arkivert fra originalen 9. april 2008. Besøkt 5. april 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]