Fire dager, åtte år

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fire dager, åtte år er en roman av Line Baugstø. Romanen kom ut på Oktober forlag i 2006 og ble nominert til Sørlandets litteraturpris i 2007. ISBN 978-82-495-0425-1

Om romanen[rediger | rediger kilde]

Fire dager, åtte år tar utgangspunkt i en hendelse natt til søndag 27. februar 1972. Da ble Fædrelandsvennens avishus i Kristiansand sentrum sprengt i luften. Line Baugstø bruker stoffet fra hendelsen direkte når hun siterer fra artikler i avisen mandag 28. februar og dagene etterpå. Men rundt dette har hun lagt en historie om en kvinne som tidligere har jobbet i avisen, men som nå er alenemor til en 15 år gammel gutt. Kvinnen har tidligere vært sammen med en journalist i avisen, og i dagene etter at avisen ble sprengt i luften, tar de opp kontakt igjen som en følge av stresset hun opplever da hennes sønn kommer i politiets søkelys.

Romanen tegner et tidshistorisk riktig bilde av situasjonen i Norge på den tiden og gir et interessant innblikk i alt arbeidet som måtte til for at avisa skulle kunne komme ut allerede mandag etter en slik dramatisk hendelse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]