Leonardo (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Finmeccanica)
Hopp til: navigasjon, søk
Leonardo S.p.A.
Leonardo S.p.A.
Org.form Aksjeselskap
Etablert 18. mars 1948
Forgjenger(e) Società Finanziaria Meccanica (Finmeccanica)
Hovedkontor Roma
Adm. dir. Mauro Moretti
Antall ansatte 47 000 (2015)
Nettside leonardocompany.com

Leonardo S.p.A., tidligere Leonardo-Finmeccanica og Finmeccanica, er et italiensk multinasjonalt konsern innenfor luftfart / romfart, forsvarsindustri og informasjonssikkerhet / cyberspace. Hovedkontoret ligger i Roma, Italia og selskapet opererer over hele verden. Det er det 9. største forsvarsindustriselskapet i verden basert på inntekter pr 2014.[1] Selskapet er delvis eid av den italienske staten gjennom det italienske finansdepartementet, som har en eierpost på 30,2% av aksjene og er deres største aksjonær.

Leonardo, som har mer enn 47 000 ansatte, har sine viktigste industrirepresentasjon i Italia, Storbritannia, USA og Polen, og har kontorer i 15 land på fem kontinenter.

Fra 1. januar 2016 har Leonardo ved fusjon innlemmet datterselskapene OTO Melara og WASS, og absorbert aktiviteten til datterselskapene AgustaWestland, Alenia Aermacchi og Selex ES og opererer som ett selskap organisert i syv forretningsavdelinger (helikoptre, luftfartøy, flystrukturer, fly- og romfartssystemer, elektronikk for land- og sjøforsvar, forsvarssystemer, sikkerhets- og informasjonssystemer), og også gjennom datterselskaper og joint ventures, som DRS Technologies (integrerte produkter, tjenester og støtte for forsvar), teletjenester i rommet (satellittjenester), Thales Alenia Space (satellitter og kretsende strukturer), MBDA (rakettsystemer) og ATR (regionale luftfartøy). Fra 1. januar 2017 foretok selskapet navnebytte til Leonardo.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]