Leonardo (selskap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Finmeccanica)
Hopp til: navigasjon, søk
Leonardo S.p.A.
Leonardo S.p.A.
Organisasjonsform Aksjeselskap
Etablert 18. mars 1948
Forgjenger(e) Società Finanziaria Meccanica (Finmeccanica)
Hovedkontor Roma
Antall ansatte 47 000 (2015)
Nettside leonardocompany.com

Leonardo S.p.A., tidligere Società Finanziaria Meccanica (Finmeccanica), er et italiensk selskap som arbeiderer innenfor sektorene romfart, forsvar og sikkerhet. Selskapet utformer og utvikler integrerte produkter, tjenester og løsninger for regjeringer, militærvesen og institusjoner, og dekker følgende inngrepsscenarier: luft- og landforsvar, sjø og marine, rom og cyberspace.

Mauro Moretti har vært selskapets administrerende direktør siden 15. mai 2014.

Leonardo, som har mer enn 47 000 ansatte, har sine viktigste industrirepresentasjon i Italia, Storbritannia, USA og Polen, og har kontorer i 15 land på fem kontinenter.

Fra 1. januar 2016 har Leonardo ved fusjon innlemmet datterselskapene OTO Melara og WASS, og absorbert aktiviteten til datterselskapene AgustaWestland, Alenia Aermacchi og Selex ES og opererer som ett selskap organisert i syv forretningsavdelinger (helikoptre, luftfartøy, flystrukturer, fly- og romfartssystemer, elektronikk for land- og sjøforsvar, forsvarssystemer, sikkerhets- og informasjonssystemer), og også gjennom datterselskaper og joint ventures, som DRS Technologies (integrerte produkter, tjenester og støtte for forsvar), teletjenester i rommet (satellittjenester), Thales Alenia Space (satellitter og kretsende strukturer), MBDA (rakettsystemer) og ATR (regionale luftfartøy). I 2016 foretok selskapet navnebytte fra Finmeccanica til Leonardo.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]