Fereydoon Batmanghelidj

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Fereydoon Batmanghelidj
Født1931
Teheran
Død15. november 2004
Virginia
Utdannet ved Fettes College
Beskjeftigelse Lege
Nasjonalitet Iran

Fereydoon Batmanghelidj (født 1931 i Teheran, død 15. november 2004 i USA) var iransk lege. Han studerte medisin i Storbritannia i 1950-årene. Like før den iranske revolusjonen i 1979 jobbet han med å bygge et stort medisinsk senter som var ment å bli det største i hele Iran. Men under revolusjonen ble han arrestert og puttet i fengsel.

Fordi han var utdannet lege var det flere av de andre innsatte i fengselet som spurte ham om medisinske råd for de plagene de hadde. Men fordi han ikke hadde noen medisiner tilgjengelige i fengselet forslo han at de skulle drikke vann. Etter hvert oppdaget han hvilke positive effekter vanndrikkingen hadde.

Han skrev en artikkel om det han hadde oppdaget, og hvilke erfaringer han hadde fått av det. Denne artikkel medførte at han slapp unna dødsstraff. Artikkelen ble for første gang publisert i en avis i 1982. Det året slapp han endelig ut av fengselet, og like etterpå flyktet han til USA.

Da han kom til USA fortsatte han å jobbe med teoriene sine om at mangel på vann kan føre til mange forskjellige kroniske problemer, og at man ved å drikke mye vann kan unngå mange sykdommer.

I 1992 utgav han en bok der han beskrev alle sine erfaringer. Boken fikk veldig mye publisitet, og det var mange som leste boken. Flere av leserne påstod at de hadde blitt friskere etter at de begynte å drikke mer vann.

Sykdommer som kan lindres ved hjelp av vann er blant annet magesår, smerter i ryggen, revmatisme, høyt blodtrykk, astma, hodepine og diabetes.