Ferdinand von Hompesch zu Bolheim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ferdinand von Hompesch zu Bolheim
Fra Ferdinand von Hompesch G.M. Palace.jpg
Født9. november 1744
Zülpich
Død12. mai 1805 (60 år)
Montpellier
Gravlagt Occitanie
Søsken Karl Arnold von Hompesch, Franz Karl von Hompesch
Beskjeftigelse Geistlig
Nasjonalitet Tyskland

Ferdinand von Hompesch zu Bolheim

Ferdinand von Hompesch zu Bolheim (født 9. november 1744 i Bolheim i Nordrhein-Westfalen, død 12. mai 1805 i Montpellier) var den 71. fyrsten og stormesteren i Malteserordenen. Han ble valgt 6. juli 1797 og gikk av 17. juli 1799.

I løpet av sin tid som stormester gav han Żabbar, Żejtun og Siġġiewi på Malta byrettigheter. Det var en vanskelig tid for ordenen. Ferdinand von Hompesch zu Bolheim måtte overgi Malta, som ordenen hadde styrt siden 1530, til general Napoléon Bonaparte da denne gikk i land med en stor styrke i juli 1798 mens han var på vei til Egypt. Ordenens lover forbød krigføring mot kristne, og mange riddere ville ikke kjempe mot franskmennene.[trenger referanse] Ferdinand von Hompesch zu Bolheim forlot Malta sammen med mange riddere uten kamp. Ordenen hadde senere midlertidig hovedkvarter i St. Petersburg, Trieste og Laibach.

Etter at han gikk av som stormester i 1799 reiste Hompesch til Østerrike og Italia. I 1804 kom han til Montpellier i Frankrike, hvor han døde fattig,[trenger referanse] 60 år gammel.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Litteratur[rediger | rediger kilde]