Faster (film fra 2010)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Faster
Generell informasjon
Sjangeraction
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA USA
Lengde98 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGeorge Tillman, Jr.
ProdusentMartin Shafer
Liz Glotzer
Tony Gayton
Robert Teitel
ManusforfatterTony Gayton
Joe Gayton
MusikkClint Mansell
KlippDirk Westervelt
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigér på wikidata

Faster er en amerikansk actionfilm fra 2010 regissert av Georg Tillman, Jr., skrevet av Tony og Joe Gayton med Dwayne Johnson og Billy Bob Thornton.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner med at Driver (spilt av Dwayne Johnson). Rett etter han har blitt sluppet fri, drar han til et knuseri for biler. Der står den en bil med en revolver og venter for ham. Han drar direkte til et kontor hvor han dreper en man.

Etter det drar han til den samme mannen som gav han han bilen og revolveren og tvinger han til å gi han resten av en listen som han har laget for Driver. Samtidig blir Driver ettersøkt, detektiven Cicero og politmannen Cop, som lider av narkotikaproblemer begynner å etterforske drapet. Litt senere får man vite at en navnløs leiemoder "Killer" blir leid til å drepe Driver.

Driver drar til adressen til det andre navnet på lista, en gammel pedofil som holder på å filme seg selv voldta en jente han har dopet ned. Etter Driver har drept han og gått ut i korridoren, kommer Killer og skytter mot, "reddet" av en liten jente, klarer Driver å stikke av. Dette påviker Killer filosofisk og han frir til sin kjæreste.

Cicero og Cop finner Drivers identitet, og finner ut at han var med i en bankrobbing som sjåfør. Senere kom det en gjeng som stjal hans og hans brors penger, så ble kuttet en av gjengmedlemmene Drivers brors strupe. Etter det ble Driver skutt i bakhodet av et uidentifisert gjengmedlem. Driver klarte å overleve på sykehuset, og fikk en metallplate operert inn i deler av sitt hode som skulle holde det sammen.

Driver drar til Nevada for å drepe mannen som drepte hans bror. Han jobber som vakt på en strippeklubb. Driver får ikke lov til å ta med sin pistol inn på strippeklubben, så han stikker han med en kniv flere ganger, og forlater han til døde. Mannen overlver, noe både Cop og Killer finner ut. Cop vet at Driver kommer til å dra til sykehuset å drepe mannen, så han vokter plassen. Driver klarer å komme seg inn på sykehuset, og dreper mannen mens han holder på å bli operert. Cop følger etter han og prøver å drepe han, men klarer det ikke. Driver sparer Cops liv etter å se at han er en politimann. Driver forlater sykehuset, og Killer følger etter han. Driver får muligheten til å drepe Killer, men sparer hans liv og skyter heller hull på et av hans framdekk.

Driver går til det 2. siste navnet på listen, som viser seg å være hans egen far. Han trodde at hans far var den som planla å drepe Driver og hans bror etter de nektet å gi hans del av pengene han var med på å stjele fra banken. Han finner ut at hans far hadde dødd for flere år siden, og hans mor syr igjen et sår han fikk i nakken. Den siste personen på listen er en reisende evangelist, og etter at han er ferdig med sin gudstjeneste, og alle har dratt, konfronterer han mannen. Evangelisten vet hvorfor Driver er her, og sier at han forandrett livet hans og ber for forgivelse. Driver sparer hans liv, og kommer i møte med Killer.

Detektiv Cicero finner ut den virkelige identiteten til personen som skjøt Driver i bakhodet og skynder seg til kirken, hvor allerede Cop er. Killer sier til Driver at han skal ta opp sin revolver slik at de kan ha en ekte test om deres egenskaper. Driver sier til KIller at han ikke vil drepe han, og tar ikke opp revolveren sin. Killer forteller da at han ville være bedre helt siden han ikke kunne gå som et barn.

Cop kommer inn i kirken og skyter Driver i hodet. Det er da avslørt at det var Cop som skjøt Driver i bakhodet. Han gir Killer pengene for jobben, men Killer nekter, siden det ikke var han som drepte Driver. Killer forlater plassen og forteller Cop ikke å kontakte han igjen, og mener sannsynlig med det at han gir opp sin karriere som leiemorder. Killer ringer sin kone og forteller henne at han kommer hjem. Cop ringer sin kjæreste og forteller at saken er lukket og at alt skal bli bra. Plutselig blir han skutt i bakhodet av Driver, som overlevde skuddet på grunn av metallplaten som var integrert i hans hode.

Detektiv Cicero kommer til kirken, hvor Driver allerede har forlatt og finner Cops lik. Hun bestemmer seg raskt for å dekke opp Cops involvering i saken for å la hans familie beholde en slags verdighet. Filmen ender med at Driver sprer sin brors aske i havet, og kjører inn i solnedgangen som den hevnende ånd av sin bror, Gary.

Skuespillere og roller[rediger | rediger kilde]

Hovedroller[rediger | rediger kilde]

Mål[rediger | rediger kilde]

Andre[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]