Fast i salen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fast i salen
orig. The Lusty Men
LustyMenPoster2.jpg
Generell informasjon
Utgivelsesår1952
Prod.landUSA
Lengde113 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørNicholas Ray
MusikkRoy Webb
Prod.selskapWald/Krasna Productions
DistributørRKO Radio Pictures
Eksterne lenker

Fast i salen[1] (originaltittel: The Lusty Men) er et amerikansk western-drama fra 1952 regissert av Nicholas Ray med Susan Hayward, Robert Mitchum, Arthur Kennedy, og Arthur Hunnicutt i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

En profesjonell rodeo-utøver Jeff McCloud (spilt av Robert Mitchum) blir skadd av en okse som han forsøker å ri på. Han bestemmer seg deretter for å slutte. Han reiser til barndomshjemmet sitt, et forfallet sted som nå eies av Jeremiah. Dette er også drømme-hjemmet til Wes Merritt og hans kone Louise. Wes anerkjenner Jeff som en fremtredende rodeo-rytter, og hjelper Jeff med å få jobb ved en ranch.

Wes begynner å konkurrere ved en lokal rodeo, men uten å fortelle hans kone. Han ansetter også Jeff som sin partner og trener. Jeffs gamle venn Booker Davis, tidligere en kjent rodeo-konkurrent selv, er nå en lammet gammel mann. Buster Burgess blir drept av en okse, og etterlater seg en bitter enke, og da orker ikke Louise å se mannen sin konkurrere lenger. Wes liker imidlertid sin økende suksess, og alle pengene han vinner.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 10. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]