Farmasøyter Uten Grenser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Farmasøyter Uten Grenser (FUG) er en norsk hjelpeorganisasjon av farmasøyter. Organisasjonen ble stiftet på Farmasidagene den 28. oktober 2005, og er del av det internasjonale nettverket Pharmaciens Sans Frontières (PSF). FUG arbeider for at alle skal ha tilgang på de legemidlene de trenger. Leder for organisasjonen er Anne Sveaass.

I 2006 ble grunnlaget lagt for et prosjekt i Zambia sammen med Kirkens Nødhjelp. Siden 2008 har FUG sendt to frivillige farmasøyter to ganger i året, som bidrar i arbeidet med å innarbeide rutiner for legemiddelhåndtering og logistikk ved ulike sykehusapotek.

Våren 2007 startet de et samarbeidsprosjekt med et helsesenter i landsbyen Sido i Mali. Gjennom prosjektet har FUG Norge bidratt med støtte til legemidler og utstyr. Midlene kommer blant annet fra donasjoner fra en rekke norske apotek.

Organisasjonen bidrar også med farmasøytisk kompetanse i andre prosjekter som den ikke selv administrerer. Farmasøyter i organisasjonen har for eksempel vært engasjert i det norske helsesenteret for papirløse migranter.

I 2010 ble direktør i bransjeforeningen Legemiddelindustriforeningen og tidligere statsråd Karita Bekkemellem Orheim som første ikke-farmasøyt utnevnt til ambassadør for organisasjonen.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Organisasjonens nettside