Legemiddelindustrien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Legemiddelindustrien
TypeInteresseforening
Org.nummer971 422 483
HovedkontorEssendrops gt. 3
OpprinnelseLegemiddelindustriforeningen
Adm.dir.Karita Bekkemellem
VirkeområdeNorge
Medlemmer60 bedrifter
UndergrupperFelleskatalogen AS, Farmastat Norsk legemiddelstatistikk AS
Nettstedlmi.no

Legemiddelindustrien (LMI), tidligere Legemiddelindustriforeningen, er en bransjeforening for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller markedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen. LMI skal være en bransjeforening for både store, multinasjonale selskaper og små, norske gründerselskaper som opererer på legemiddel- og det såkalte «life sciences»-området. Foreningen har som formål å ivareta medlemmenes bransjemessige interesser og arbeide for å sikre bransjen gode rammebetingelser.

Det omsettes legemidler i Norge for 18 milliarder kroner, LMIs medlemmer står for i overkant av 80 prosent av denne omsetningen. I LMIs 44 medlemsbedrifter er det noe over 4 000 ansatte. LMIs administrasjon har 12 ansatte. LMI er tilsluttet Norsk Industri og har 51 medlemsfirmaer (13. oktober 2010).

I 2009 overtok Karita Bekkemellem som administrerende direktør.

LMI eier Felleskatalogen AS, som blant annet utgir Felleskatalogen, og Farmastat Norsk legemiddelstatistikk AS, som produserer og selger legemiddelstatistikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]