Legemiddelindustrien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Legemiddelindustrien
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971422483
Stiftet1. mars 1994[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
OpprinnelseLegemiddelindustriforeningen
Adm.dir.Karita Bekkemellem (2009; 2022)[2]
Medlemmer60 bedrifter
UndergrupperFelleskatalogen AS, Farmastat Norsk legemiddelstatistikk AS
Nettstedlmi.no (no)

Legemiddelindustrien (LMI), tidligere Legemiddelindustriforeningen, er en bransjeforening for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller markedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen. LMI skal være en bransjeforening for både store, multinasjonale selskaper og små, norske gründerselskaper som opererer på legemiddel- og det såkalte «life sciences»-området. Foreningen har som formål å ivareta medlemmenes bransjemessige interesser og arbeide for å sikre bransjen gode rammebetingelser.

Det omsettes legemidler i Norge for 18 milliarder kroner, LMIs medlemmer står for i overkant av 80 prosent av denne omsetningen. I LMIs 44 medlemsbedrifter er det noe over 4 000 ansatte. LMIs administrasjon har 12 ansatte. LMI er tilsluttet Norsk Industri og har 51 medlemsfirmaer (13. oktober 2010).

Karita Bekkemellem var administrerende direktør fra 2009 til 2022.[3]

LMI eier Felleskatalogen AS, som blant annet utgir Felleskatalogen, og Farmastat Norsk legemiddelstatistikk AS, som produserer og selger legemiddelstatistikk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]