FK Vorskla Poltava

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vorskla Poltava
Vorskla Poltava
Stiftet 1955
Kallenavn Zeleno-Bili (grønn-hvite)
Hjemmebane Butovsky Vorskla stadion
Kapasitet 24 795
Liga Premyer-Liha (2011/12)
Administrasjon
Styreleder Oleh Babayev
Hovedtrener Mykola Pavlov
Kit left arm.png Kit body Vorskla1112h.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body Vorskla1112a.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

FK Vorskla Poltava er en ukrainsk fotballklubb basert i byen Poltava i Poltava oblast i det midtre Ukraina. Klubben ble grunnlagt i 1955 og lagets draktfarger er grønt med hvite detaljer, mens bortedraktene er hvite med grønne detaljer. Vorskla Poltava spiller for øyeblikket i Premyer-Liha, som er landets øverste divisjon, og spiller sine hjemmekamper på Butovsky Vorskla stadion. Nåværende trener er Mykola Pavlov.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble grunlagt i 1955 som Kolhospnyk, men skiftet i 1984 navn til Vorskla, etter elven som går igjennom byen Poltava. Vorskla Poltava startet å spille på landets nest høyeste divisjon etter landets uavhengighet i 1992, og avanserte til landets høyeste divisjon etter 1995/1996-sesongen. Allerede i klubbens første sesong endte den på en tredjeplass i serien, som fortsatt i dag er klubbens beste plassering.

I 2008/2009-sesongen vant klubben Kubok Ukrajiny, som er det ukrainske cupmesterskapet, med seier 1-0 over Sjakhtar Donetsk. Vorskla Poltava har ved flere anledninger deltatt i UEFA-cupen og UEFA Europa League, men uten nevneverdig suksess. Deres hittil beste prestasjon i europeisk sammenheng var da de nådde gruppespillet under UEFA Europa League 2011/12.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Kjente spillere med tilknytting til klubben[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]