FIRST Lego League

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

FIRST LEGO League (FLL) er en kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Konkurransen går ut på å forske på og foreslå en løsning på en samfunnsaktuell utfordring. Utfordringen kalles "årets oppdrag" (se oversikt under) og slippes i midten av september hvert år. Løsningen presenteres på en lokal/regional turnering etter åtte ukers prosjektperiode. Lagene består av en voksen veileder og en gruppe barn/ungdommer. I tillegg til FIRST LEGO League, arrangeres FIRST LEGO League Jr. for barn i alderen 6-10 år. Her skal deltakerne arbeide med samme tema som i FIRST LEGO League, men med et forenklet oppdrag. FIRST LEGO League arrangeres av stiftelsen FIRST Scandinavia for å stimulere interessen for naturfag, matematikk og teknologi (realfag) hos barn og ungdom.

Konkurransen[rediger | rediger kilde]

Det finnes tre hoveddeler av konkurransen: Forskning, Teknologi og Markedsføring & Samarbeid. På turneringen skal deltakerne igjennom 3 dommerrunder, samt konkurrere på robotbanen. De tre dommerpresentasjonene er:

Forskning: Presentere forskningsprosjektet sitt og sin innovative løsning på en problemstilling.

Teknologi: Vise valg av robotdesign og programmering for dommere

Markedsføring og samarbeid: Vises frem i pit (eget område til å henge opp materiell mm.). Her skal deltakerne vise frem hvordan de har markedsført prosjektet samt hvordan de har samarbeidet.

Robotbanen: På robotbanen skal deltakerne ved hjelp av en LEGO MINDSTORMS robot løse bestemte oppdrag. Hver robotkamp varer i 2,5 minutter, og alle lag har 3 innledende runder der den beste poengsummen teller.

Laget som vinner Championsprisen i hver turneringsby blir invitert til å delta i Skandinavisk Finale som avholdes tre uker etter de regionale konkurransene. I tillegg får flere lag muligheten til å reise til internasjonale turneringer som World Festival og ulike Open Championships.

Oppdrag[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielt nettstedRedigere på wikidata