FIRST Scandinavia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

FIRST Scandinavia er en ideell organisasjon som arbeider for å skape interesse for realfag blant barn og unge. Gjennom ulike prosjekter introduseres disse for realfaglige tema og arbeidsmåter der kjerneverdiene er utforskning, undring og egenaktivitet. FIRST Scandinavia ble stiftet av Per-Arild Konradsen i 2000. Hovedkontoret ligger i Bodø, mens mange av prosjektene tilbys i alle de skandinaviske landene.

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålet er å inspirere barn og unge til økt forståelse av nytten av realfag i hverdagen. Dette vil forhåpentlig gi større fremtidig rekruttering til studier og yrker innen naturvitenskap, matematikk og teknologi. I de nordiske landene er det over flere år registrert en nedgang i søkning til realfaglige studier, og elevene i grunnskole og videregående skole har mindre realfaglig kompetanse enn tidligere. Stiftelsen ble opprettet som en respons på denne trenden.

Prosjekter[rediger | rediger kilde]

Stiftelsen har to hovedprosjekter. Newton-konseptet består av kvalitetssikrede tematiske undervisningsmoduler som tilbys skolene i Norge. På denne måten skal realfagsundervisningen i skoleverket bedres med hensyn til utstyr og lærerkompetanse.[1] FIRST LEGO League er en teknologi-konkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år i hele verden. Det har vært avholdt turneringer i Norge siden 2000, og hvert år slippes et nytt oppdrag som byr på teoretiske og tekniske deloppgaver innen realfag.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]