Førde rådhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Førde rådhus
Beliggenhet
AdresseHafstadvegen 42
LandNorge
StedSunnfjord
Historiske fakta
Eier(e)Sunnfjord kommune
ArkitektNorplan og Mestres Wåge
Ferdigstilt15. november 2013
Kart
Kart
Sunnfjord rådhus
61°27′01″N 5°51′27″Ø
Førde rådhus

Førde rådhus ligger i Hafstadvegen 42 og er møtelokale for bystyret, formannskapet og arbeidsplass for kommunens sentraladministrasjon. NAV og helsestasjon ligger også i bygget. Rådhuset ble offisielt åpnet 15. november 2013.

Arkitektur[rediger | rediger kilde]

Bygget er tegnet av arkitektene Norplan og Mestres Wåge. De vant plan- og designkonkurransen i 2009 med prosjektet Rendez-Vous.

Huset har en nærmest kvadratisk form og et stort åpent atrium. Mot elva Jølstra har bygget en stor åpning. Det er lite gjentakelse og symmetri i bygget. Bygget ble nominert til arkitekturprisen i 2015.[1]

Kunstutsmykkingen er utført av Ingrid Lønningdal.

Bygget[rediger | rediger kilde]

Gravearbeidet startet i september 2011. Bygget har et avansert bæresystem og det er lite gjentakelse og symmetri. Entreprenører var Åsen & Øvrelid.

Miljøfyrtårn[rediger | rediger kilde]

Rådhuset ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2014. Det ble resertifisert i april 2017, og kan vise til blant annet en miljøvennlig drift.

En elbil, en miljøbil og to el-sykler blir brukt til tjenestereiser. Avfallet blir sortert i 8 fraksjoner, men fremdeles er det mye restavfall. Det er lavt energiforbruk på rådhuset, men har økt de par siste årene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkitektens beskrivelse». Arkivert fra originalen 6. april 2017. Besøkt 5. april 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]