Evernote

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Evernote
Evernote
Evernotes logo
Nyeste versjon5.0.3.1614 (24. oktober 2013)
OperativsystemMicrosoft, Windows, OS X, Chrome OS, Android, webOS, Windows Phone
Lisensfri
Nettstedevernote.com

Evernote er et dataprogram som er utviklet for å skrive notater og kladd. Man kan opprette forskjellige notatbøker som kan kategoriseres med ulike titler. Innenfor hver av disse notatbøkene kan man opprette ulike notater for så å dele inn disse notatene videre.

Historie[rediger | rediger kilde]

Programmet ble grunnlagt av Stepan Pachikov (f. 1950). Evernotes nettjeneste ble lansert den 24. juni 2008. I juli 2011 hadde det nådd elleve millioner brukere.[trenger referanse]

Gratis og betalt versjon[rediger | rediger kilde]

Programmet er hovedsakelig gratis, men i en begrenset utgave i forhold til betalingsversjonen. Forskjellen er blant annet at den betalingsfri nettjenesten har bruksbegrensninger på 60 MB per måned.

Kompatibilitet[rediger | rediger kilde]

Evernote støtter en rekke operativsystem-plattformer (inkludert OS X, iOS , Chrome OS , Android, Microsoft Windows, Windows Phone, Blackberry og webOS) og tilbyr også online synkronisering og backup-tjenester.

Dataregistrering[rediger | rediger kilde]

I tillegg til notatene som blir skrevet fra tastaturet støtter Evernote bildeopptak fra kameraer fra mange forskjellige enheter, og innspilling av talenotater. Evernote kan også benytte berørings- og tabletskjermer med håndskriftsgjenkjenning.

Når rett maskinvare er tilgjengelig, kan Evernote automatisk legge til koordinater til notatene. Brukere av Evernote kan også bruke Twitter til å legge til notater til Evernote.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]