Evernote

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Evernote
Evernote
Evernotes logo
Nyeste versjon5.0.3.1614
OperativsystemMicrosoft, Windows, OS X, Chrome OS, Android, webOS, Windows Phone
Lisensfri
Nettstedevernote.com

Evernote er et dataprogram som er utviklet for å skrive notater og kladd. Man kan opprette forskjellige notatbøker som kan kategoriseres med ulike titler. Innenfor hver av disse notatbøkene kan man opprette ulike notater for så å dele inn disse notatene videre.

Historie[rediger | rediger kilde]

Programmet ble grunnlagt av Stepan Pachikov (f. 1950). Evernotes nettjeneste ble lansert den 24. juni 2008. I juli 2011 hadde det nådd elleve millioner brukere.[trenger referanse]

Gratis og betalt versjon[rediger | rediger kilde]

Programmet er hovedsakelig gratis, men i en begrenset utgave i forhold til betalingsversjonen. Forskjellen er blant annet at den betalingsfri nettjenesten har bruksbegrensninger på 60 MB per måned.

Kompatibilitet[rediger | rediger kilde]

Evernote støtter en rekke operativsystem-plattformer (inkludert OS X, iOS , Chrome OS , Android, Microsoft Windows, Windows Phone, Blackberry og webOS) og tilbyr også online synkronisering og backup-tjenester.

Dataregistrering[rediger | rediger kilde]

I tillegg til notatene som blir skrevet fra tastaturet støtter Evernote bildeopptak fra kameraer fra mange forskjellige enheter, og innspilling av talenotater. Evernote kan også benytte berørings- og tabletskjermer med håndskriftsgjenkjenning.

Når rett maskinvare er tilgjengelig, kan Evernote automatisk legge til koordinater til notatene. Brukere av Evernote kan også bruke Twitter til å legge til notater til Evernote.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]