Even as Eve

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Even as Eve
Generell informasjon
GenreStumfilm, kriminalfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Lengde1 time
Bak kamera
RegiB. A. Rolfe, Chester de Vonde Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)B. A. Rolfe
FotoConrad Wells Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGrace Darling, Ramsey Wallace, E.J. Ratcliffe, Sally Crute, Marc McDermott, Gustav von Seyffertitz, Robert Paton Gibbs, Diana Allen Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapA. H. Fischer Features Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)First National
Premiere(r)15. januar 1920 (USA)
Eksterne lenker

Even as Eve er en amerikansk stum kriminaldramafilm fra 1920, regissert av B. A. Rolfe og Chester De Vonde.[1] Manus er basert på en novelle av Robert W. Chambers.

Handling[rediger | rediger kilde]

En scene fra filmen

Eileen O'Hara bor som medlem av en kult ved et avsidesliggende tilfluktssted i Adirondacks sammen med faren sin. Men faren hennes har for lengst blitt en forbitret gammel mann, etter hans kones utroskap flere år tidligere. En dag dukker Peyster Sproul, mannen som er ansvarlig for hennes utroskap, opp igjen. Han arbeider nå som president for millionær-klubben Sagamore Club, og de forsøker å kjøpe opp O'Haras eiendom for å bruke dette som et feriested for klubben om sommeren. Men O'Hara gjenkjenner ham snart, og det oppstår en konfrontasjon.

Dette resulterer i den gamle mannens død. Sproul sikrer seg deretter et illegitimt grep om området ved å bestikke Amasa Munn, den uærlige lederen for kulten, med en litt penger. Sproul forsøker å stjele skjøtet for eiendommen fra Eileen O'Hara. Planene hans blir imidlertid forpurret av Dr. Lansing, en ung mann som har forelsket seg i Eileen. Når Sprouls bedrageri endelig blir oppdaget, blir han snart oppsagt fra Sagamore Club. Eileen beholder området hun har arvet etter faren sin, og hun gifter seg snart med Dr. Lansing.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]