Even Trygve Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Even Trygve Hansen
Født4. aug. 1950Rediger på Wikidata (73 år)
BeskjeftigelseJournalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Even Trygve Hansen (født 4. august 1950) er eier og daglig leder av rådgivningsselskapet Strat & Media. Han er styreleder i stiftelsen Asker og Bærums Budstikke og styremedlem i Bente Aid.

Frem til 2017 var han spesialrådgiver ved HL-senteret på Bygdøy i Oslo. (Senter for studier av Holocaust og livssynsmionoriteter) Han gikk av som adm. direktør i Fagpressen, Den Norske Fagpresses Forening, presse- og interesseorganisasjonen for blader, magasiner og tidsskrifter sommeren 2013 etter 17 år. Han har sin bakgrunn fra presse og næringsliv, bl.a. som journalist i VG, politisk medarbeider i Aftenposten, samt fra ledende stillinger innen informasjon og samfunnskontakt i SAS Norge, Alcatel og Scanpartnergruppen. Han var tidligere medlem av styret i Bærum Kulturråd og har også hatt flere sentrale styreverv innen mediebransjen, bl.a. i Norsk Presseforbund, Kopinor, Stiftelsen Asker & Bærums Budstikke, Kommunal Rapport og de internasjonale bladorganisasjonene FIPP og FAEP.

Even Trygve Hansen var gitarist i instrumentalbandet The MoonCats fra 2000. Bandet hadde mange spilleoppdrag i Norge og Sverige. The MoonCats ble oppløst i 2016. I 2018 startet han bandet The Stingrays. Gruppen spilte instrumentalpop/surf fra tidlig 60-tall, samt egenkomponert materiale. De øvrige medlemmer av bandet var Tore Heggelund (sologitar), Leif Lillejordet (bassgitar) og Magnar Bergo (trommer). The Stingrays hadde en rekke konserter, blant annet på Victoria Scene, Bakgården i Sandvika, rockepuber i Oslo og gitarfestivaler i Gøteborg og Fredrikstad. Etter at gitarist Tore Heggelund brått døde i september 2022 er bandet oppløst.