Eva Irene Falleth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eva Irene Falleth
Født20. jan. 1962[1]Rediger på Wikidata (62 år)
BeskjeftigelseDirektør
Utdannet vedNorges landbrukshøgskole
Norges tekniske høgskole
NasjonalitetNorge
ArbeidsstedNorges forskningsråd

Eva Irene Falleth (født 20. januar 1962) er en norsk professor og utdannet jordskiftekandidat studieretning regional planlegging ved Norges landbrukshøgskole i 1987 og doktor ingeniør ved Norges tekniske høgskole i 1994. Hennes avhandling var om byvekst og byplanlegging i Katmandu i Nepal.

Hun har arbeidet som forsker og forskningsleder ved Norsk institutt for by- og regionforskning før hun begynte som professor i by- og regionplanlegging ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i 2006. Falleth var instituttleder ved Institutt for landskapsplanlegging og har vært dekan ved Fakultet for landskap og samfunn, NMBU. Fra 2023 er hun direktør for området bærekraftig samfunnsutvikling i Norges forskningsråd.

Som forsker arbeidet hun med miljø- og ressursplanlegging, planlegging i et institusjonelt perspektiv, sosial kapital og nettverksteori i både urbane og rurale områder.

Hun har hatt flere råds- og styreverv, har sittet i flere regjeringsutnevnte utvalg knyttet til utmark og vært tilknyttet flere nordiske forskningsråd og EU.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Autorités BnF, BNF-ID 16728000j, catalogue.bnf.fr, besøkt 30. desember 2019[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]