Europeiske Reiseforsikring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Europeiske Reiseforsikring
Logo, Europeiske Reiseforsikring.jpg
TypeVirksomhet
Stiftet1921
VirkeområdeNorge
EierIf Skadeforsikring
Nettstedhttp://www.europeiske.no

Europeiske Reiseforsikring er Norges eldste og eneste spesialselskap innen reiseforsikring, og er en del av If Skadeforsikring.

Selskapet forsikrer hvert år mer enn én million nordmenn på reise og håndterer årlig nærmere 80 000 skadesaker over hele verden.[1]

Det finnes i dag 20 Europeiske-selskap i Europa, og disse utgjør European Travel Insurance Group (ETIG).

Europeiske Reiseforsikring ble stiftet i 1921 i Norge, og ble en del av If Skadeforsikring gjennom fusjonen med Storebrand i 1999.[2]

Produkter[rediger | rediger kilde]

Europeiske tilbyr helårs- og enkeltreiseforsikringer til privatpersoner, blant annet studentforsikring, ungdomsforsikringer og spesialforsikringer, for eksempel til ekspedisjoner.

Innen bedriftsmarkedet tilbyr Europeiske behovstilpassede forsikringer for tjenestereiser, inkludert fritidsreiser. Det tilbys også spesialforsikringer for bedrifter som har ansatte stasjonert i utlandet.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1905 fikk en mann fra Ungarn med navn Max von Engel en idé om å forsikre reisende mot uforutsette hendelser. To år senere, i 1907, ble det første Europeiske-selskapet etablert i Budapest. Europäische Reisegepäckversicherung ble det kalt og var det første av sitt slag. Tanken bak selskapet var å gi togpassasjerer på Orientekspressen en mulighet til å forsikre bagasjen sin, og behovet for bagasjeforsikring spredte seg raskt utover Europa.

Allerede i oktober 1921 ble Europeiske Reiseforsikring stiftet i Norge, og har siden den gang vært en viktig del av mange nordmenns reisehverdag. Selskapet opplevde spesielt en økning i salget av reiseforsikringer på 1960-tallet. Stadig flere reiselystne nordmenn vurderer Europeiske som beste alternativet på reiseforsikring i Norge, og i 2011 hadde rundt 1,5 millioner nordmenn forsikring i selskapet.[3]

I 1999 slo Storebrand og Skandia seg sammen skadeforsikringsvirksomhetene sine til å bli If Skadeforsikring. Europeiske Reiseforsikring er i dag en del av If Skadeforsikring.

Internasjonalisering av norsk næringsliv[rediger | rediger kilde]

Et nytt utviklingstrekk er internasjonaliseringen av norsk næringsliv, som gjør at stadig flere norske bedrifter vil forsikre utestasjonerte nordmenn. Som eneste norske forsikringsselskap har Europeiske utviklet et spesialtilpasset forsikringskonsept for norske bedrifter, som har ansatte i utlandet. Nærmere 3 500 nordmenn som jobber i utlandet er forsikret gjennom Europeiske, det inkluderer også utenlandske statsborgere ansatt i norske bedrifter.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Europeiske | Europeiske Reiseforsikring». www.europeiske.no. Besøkt 8. mars 2019. 
  2. ^ «EUROPEISKE». Den norske Forsikringsforening. Besøkt 27. november 2015. 
  3. ^ «90 år siden Europeiske Reiseforsikring ble etablert». web.archive.org. 8. desember 2015. Archived from the original on 8. desember 2015. Besøkt 8. mars 2019. 
  4. ^ «Europeiske levert reiseforsikring i 110 år». www.europeiske.no. Besøkt 8. mars 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]