Esteban Gómez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Håndtegnet avskrift fra 1800-tallet av Diogo Ribeiros verdenskart fra 1529, der den nordre delen av nåværende USAs østkyst er navngitt Tierra de Esteban Gómez

Esteban Gómez (Estevan Gómez, Estêvão Gomes; født ca. 1483 i Porto i Portugal, død 1538Paraguayelven) var en portugisisk kartograf og oppdagelsesreisende som seilte i spansk tjeneste på Ferdinand Magellans jordomseiling. Han deserterte fra ekspedisjonen før de nådde Magellanstredet og returnerte til Spania i 1521 etter å ha oppdaget det som sannsynligvis var Jason Islands nordvest i øygruppen Falklandsøyene.

I 1524 utforsket han Nova Scotia og seilte sørover gjennom Maine, til New York Harbour og Hudsonelven før han nådde Florida i august 1525. Som et resultat av hans ekspedisjon ble østkysten av Nord-Amerika nesten perfekt gjengitt i Diogo Ribeiros verdenskart fra 1529. he moved to Spain, where he was appointed a pilot in the Casa de Contratación in Seville.

I 1535 deltok Gómez i Pedro de Mendozas ekspedisjon til Río de la Plata. Under denne ekspedisjonen ble han drept på Paraguayelven av indianere i 1538.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]