Eros (1926)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Eros (film, 1926)»)
Eros
orig. Flesh and the Devil
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
SjangerFilmromanse
Utgivelsesår1926
Prod.landUSA
Lengde104 min.
Bak kamera
RegiClarence Brown
ProdusentIrving Thalberg
ManusforfatterBenjamin Glazer
Basert påThe Undying Past
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Eros[1] (originaltittel: Flesh and the Devil) er en amerikansk romantisk stumfilm produsert i 1926 med premiere i januar 1927. Filmen ble regissert av Clarence Brown og har Greta Garbo og John Gilbert i hovedrollene som det forelskede paret Felicitas og Leo.

Handling[rediger | rediger kilde]

To barndomsvenner, Leo og Ulrich, vokser opp og blir soldater i Tyskland. Leo blir forelsket i Felicitas, kona til en mektig greve - et ekteskap som Felicitas har unnlatt å informere Leo om. Greven oppfordrer til en duell med Leo, for å gjenvinne æren sin. Leo dreper greven i duellen, men blir deretter straffet av militæret ved å bli sendt til Afrika i fem år.

På grunn av Ulrichs inngripen, tjener Leo bare tre år før han blir sendt hjem igjen. På hjemreisen fokuserer Leo på drømmen sin, om å bli gjenforent med Felicitas. Før han reiste til Afrika, hadde Leo bedt Ulrich om å ta seg av Felicitas behov mens han var bortreist. Ulrich - uvitende om at vennen hans er forelsket i Felicitas - blir også forelsket i henne, og gifter seg med henne.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]