Ernst Reventlow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Ernst Christian Einar Ludwig Detlev graf zu Reventlow (født 18. august 1869 i Husum, død 21. november 1943 i München) var en tysk offiser, journalist og nazipolitiker.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Grev Reventlow ble født Schleswig-Holstein og vatr sønn av Ludwig Reventlow og Emilie Julie Anna Louise Rantzau.

Reventlow satset på en militær karriere i sjøforsvaret under Det tyske keiserriket og nådde løytnantsgrad før han ble tvunget til å trekke seg grunnet sitt ekteskap med franske Marie-Gabrielle-Blanche d'Allemont.

I 1920 startet han sin egen avis, Der Reichswart, som kom ut helt frem til hans død.

I starten av sin politiske karriere tilhørte han den radikale delen av tysk nasjonalisme og flørtet med nasjonalbolsjevikske ideer. Han var medlem av flere nasjonalistiske partier og ble valgt inn i Riksdagen for Deutschvölkische Freiheitspartei (DVFP) i 1927. Han kom imidlertid fort i uoverensstemmelser med mer konservative partifeller og brøt ut og ble medlem av det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderpartiet, NSDAP. Noe som bidro til å styrke partiet i den nordlige delen av Tyskland.

Reventlow fikk aldri Hitlers støtte, men han hadde en stor personlig popularitet og Hitler valgte å ignorere ham. Greven var religiøs hele sitt liv og en periode var han leder for bevegelsen Deutsche Glaubensbewegung (Tyske trosbevegelse).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]