Ernst Reventlow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ernst Reventlow
Ernst Graf zu Reventlow in 1917.jpg
Født 18. august 1869
Husum
Død 21. november 1943
München
Far Ludwig Graf zu Reventlow
Bror Ludwig zu Reventlow
Søster Fanny zu Reventlow
Parti Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, Deutschvölkische Freiheitspartei, Nationalsozialistische Freiheitspartei
Nasjonalitet Tyskland

Ernst Christian Einar Ludwig Detlev graf zu Reventlow (født 18. august 1869 i Husum, død 21. november 1943 i München) var en tysk offiser, journalist og nazipolitiker.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Grev Reventlow ble født Schleswig-Holstein og vatr sønn av Ludwig Reventlow og Emilie Julie Anna Louise Rantzau.

Reventlow satset på en militær karriere i sjøforsvaret under Det tyske keiserriket og nådde løytnantsgrad før han ble tvunget til å trekke seg grunnet sitt ekteskap med franske Marie-Gabrielle-Blanche d'Allemont.

I 1920 startet han sin egen avis, Der Reichswart, som kom ut helt frem til hans død.

I starten av sin politiske karriere tilhørte han den radikale delen av tysk nasjonalisme og flørtet med nasjonalbolsjevikske ideer. Han var medlem av flere nasjonalistiske partier og ble valgt inn i Riksdagen for Deutschvölkische Freiheitspartei (DVFP) i 1927. Han kom imidlertid fort i uoverensstemmelser med mer konservative partifeller og brøt ut og ble medlem av det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderpartiet, NSDAP. Noe som bidro til å styrke partiet i den nordlige delen av Tyskland.

Reventlow fikk aldri Hitlers støtte, men han hadde en stor personlig popularitet og Hitler valgte å ignorere ham. Greven var religiøs hele sitt liv og en periode var han leder for bevegelsen Deutsche Glaubensbewegung (Tyske trosbevegelse).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]