Endless

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Endless
Født1990Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse MusikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Endless, eller Mikael Nyhus (født 1990)[trenger referanse] er en norsk artist og musikkprodusent fra Nesodden.

Debutalbumet Terapi For Psykiateren kom i 2008, etterfulgt av For Norge i 2011. I 2012 slapp han albumet Stille Før Stormen, en beskrivende albumtittel de neste årene av hans liv tatt til betraktning.[klargjør] I 2016 var Endless tilbake for fullt med albumet Oppstandelsen. I 2017 hadde albumet Fire Årstider release. Neste album ut er Inferno, som slippes 15. Juni 2018.

Gjennombruddet kom etter at Endless slapp låta Refleksjon i 2009, som ble populær.[trenger referanse] Sangen var lett å relatere til for mange barn, ungdom og voksne som har hatt det vanskelig. Låten har idag rundet over 3,1 millioner streams på Spotify, og Nyhus mottok Gullplate for utgivelsen.[trenger referanse]

Endless deltok, sammen med Marius "L Mario" Aronsen i X Factor 2010, og kom seg til de direktesendte finalerundene. De røk ut av konkurransen mot Hans Bollandsås, som senere vant hele konkurransen i finalen mot Atle Pettersen.

Tre år senere dukket Endless opp på Plumbo-albumet Rådebank, med låta Ta Meg.

I Juli 2016 publiserte YLTV musikkvideoen til Hakk i Plata, produsert av Broadstone Film,[trenger referanse] som gikk viralt landet over grunnet. Senere kom musikkvideoen til «Glasskår», som ble filmet på Island.

Endless har i skrivende stund 48.000 månedlige lyttere på Spotify, og har i media blitt omtalt som Norges mest avspilte usignerte artist.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Norges mest avspilte artist uten plateselskap? - LittNytt.no». littnytt.no. Arkivert fra originalen 12. juni 2018. Besøkt 11. juni 2018.