En brud i rødt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En brud i rødt
orig. The Bride Wore Red
Generell informasjon
Utgivelsesår1937
Prod.landUSA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiDorothy Arzner
ProdusentJoseph L. Mankiewicz
MusikkFranz Waxman
SjeffotografGeorge J. Folsey
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

En brud i rødt (originaltittel: The Bride Wore Red) er en amerikansk komedie fra 1937 regissert av Dorothy Arzner etter Ferenc Molnárs skuespill "The Bride from Trieste".

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I et casino i Trieste forteller den kyniske greve Armalia (spilt av George Zucco) sin snobbete venn Rudi Pal at det eneste som skiller en aristokrat fra en bonde, er flaks. Senere, ved en kafé ved vannkanten, bestemmer Armalia seg for å bevise poenget sitt ved å tilby klubbens sangerinne, Anni Pavlovitch (spilt av Joan Crawford) penger og en ny, kostbar garderobe for å bo på et feriested i Alpene i to uker og posere som Anne Vivaldi - datter av en rik aristokrat. Ved feriestedet møter hun blant annet Giulio, en filosof, som ikke har noe ønske om personlig rikdom.

Hun møter også sin gamle venninne Maria, som er fornøyd med å være hushjelp ved hotellet. Den kvelden får Anni oppmerksomheten til Rudi, som spiser sammen med hans forlovede Maddalena Monti, hennes far, admiral Monti og Contess Meina. Rudi begynner etter hvert å bli forelsket i Anni, men hun er mer tiltrukket av Giulio. I håp om å lokke Rudi til å avbryte forlovelsen til Maddalena, og heller fri til Anni, forlenger Anni oppholdet langt utover de to ukene.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Joan Crawford.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]