En Askepotthistorie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En askepotthistorie
orig. A Cinderella Story
Generell informasjon
Utgivelsesår2004
Prod.landUSA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMark Rosman
Produsent
  • Clifford Werber
  • Ilyssa Goodman
  • Hunt Lowry
  • Dean Sellers
ManusforfatterLeigh Dunlop
Basert påAskepott 
av Charles Perrault
MusikkChristophe Beck
SjeffotografAnthony B. Richmond
KlippCara Silverman
Foran kamera
Hovedrolle(r)
Annen informasjon
Budsjett19 millioner dollar
Totalomsetning70 millioner dollar
DistributørWarner Bros.
Premiere
  • 16. juli 2004 (2004-07-16) (USA)

  • 15. oktober 2004 (2004-10-15) (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

En askepotthistorie (originaltittel: A Cinderella Story) er en amerikansk romantisk komedie med blant andre Hilary Duff og Chad Michael Murray. Filmen fikk blandet kritikk, men ble likevel en kassasuksess og spilte inn $66 million verden rundt.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er rett og slett en modernisering av Askepott-eventyret, og tar plass i 2004s Los Angeles. Sam Montgomery (Hilary Duff) er en high school-elev som har blitt dårlig behandlet av sin onde stemor (Jennifer Coolidge) og to stesøstrene Brianna og Gabriella helt siden farens tragiske død under et jordskjelv mange år tidligere. Hun jobber nærmest som en slave på den lokale kafeen i San Fernando-dalen, som stemoren overtok etter at Samanthas far døde. Sam og bestevennen hennes Carter, en ung og ambisiøs skuespiller, blir ofte mobbet av den populære klikken på skolen -som blir ledet av plageånden Shelby. Så ser lykken ut til å snu noe da hun møter en gutt hun liker kjempegodt over et chatte-sted på internett. Hun er helt sikker på at dette er drømmegutten.

Men gutten viser seg å være Austin Ames (Chad Michael Murray) – skolens mest populære gutt og fotballstjerne, og som dessuten dater skolens mest populære og usympatiske jente. Sam finner ut dette på skoledansen (hvor hun selvfølgelig går som "Askepott") og friker fullstendig ut. Men Austin, som ikke vet hvem hans hemmelige beundrer egentlig er, men er like sikker på at han har funnet drømmejenta som Sam var på at hun hadde funnet drømmegutten, finner mobiltelefonen hennes etter at hun forlater dansen og starter en hasardiøs jakt på "Askepott".

Men en dag oppdager Sam et testament som faren hennes hadde skrevet før han døde, som ble gjemt i en av eventyrbøkene hennes, og avslører at alt faren eide faktisk ble overlatt til henne - inkludert restauranten som stemoren hennes har drevet. Som den rettmessige eieren er Sam i stand til å selge alle disse eiendelene, for å betale for college. Men Fiona påstår å aldri ha sett dette testamentet tidligere, til tross for at hun hadde signert det som vitne. Hun blir deretter arrestert for svindel, og for å ha begått brudd på loven om barnearbeid i California.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Sam Montgomery Hilary Duff
Austin Ames Chad Michael Murray
Fiona Jennifer Coolidge
Carter Farrell Dan Byrd
Rhonda Regina King
Brianna Madeline Zima
Gabriella Andrea Avery
Shelby Cummings Julie Gonzalo
Eleanor Mary Pat Gleason
Andy Ames Kevin Kilner
Hal Montgomery Whip Hubley
Mrs. Wells Lin Shaye
Bobby Paul Rodriguez
Madison Erica Hubbard
Terry Anderson Simon Helberg

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Numbers.com». A Cinderella Story. Besøkt 2. desember 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]