Emerald Hill (Harare)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Emerald Hill er en forstad nordvest i Harare i Zimbabwe. Forstaden kalles Emerald Hill enten på grunn av åsens farge, som kommer av de høye antallet trær, eller på grunn av forbindelser til Irland: mange gater i forstaden har irske navn.[1]

På åsen i de sentrale delene av forstaden ligger en skole for døve samt et barnehjem. I Emerald Hill finner man også St John's High School og Gateway Primary School.

Emerald Hill var opprinnelig en del av Avondale og ble innlemet i Harare i 1934.[2] Det nordvestlige hjørnet av Emerald Hill, kjent som «New Emerald Hill», var opprinnelig en del av Marlborough og ble innlemmet i Harare i 1971,[3] men ble ikke skikkelig bebygget før i 1990-årene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Surveyor-General, Zimbabwe. 2001. Street Map of Harare.
  2. ^ Zinyama, L.M. 1993. The evolution of the spatial structure of greater Harare: 1890 – 1990. In: Zinyama, L.M., Tevera, D. and Cumming, S. Harare: the Growth and Problems of the City. University of Zimbabwe, Harare.
  3. ^ Rakodi, C. 1995. Harare: Inheriting a Settler-Colonial City: Change or Continuity? John Wiley and Sons, New York.
Zimbabwe Outline.svgDenne Zimbabwerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.