Elmar Mäder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Elmar Mäder
Elmar Theodor Mäder.jpg
Født 28. juli 1963 (54 år)
Uzwil
Yrke Offiser
Nasjonalitet Sveits
Utmerkelser Ridder av Sankt Sylvester-ordenen, kommandør av Sankt Gregor den stores orden, kommandør av Sankt Sylvester-ordenen, Ridder av den hellige gravs orden
Militær grad oberst

Elmar Theodor Mäder (født 28. juli 1963 i Henau) har siden 2002 vært kommandant for Sveitsergarden.

Liv[rediger | rediger kilde]

Han er oppvokst i Zuzwil i kantonen St. Gallen, og har tre brødre og en søster. Hans foreldre, Theo og Katharina Mäder, drev en forretning som solgte slakteriutstyr. Han gikk på primærskolen i Zuzwil, sekundærskolen i Wil og deretter kantonskolen i St. Gallen, og studerte jus ved universitetet i Freiburg. Han avsluttet studiet med lisensiatgrad i begge rettene (verdslig og kirkelig). Deretter arbeidet han som rettsskriver og fra 1992 som selvstendig rådgiver med vekt på skatterådgivning, revisjon og konsolidering av finansselskaper.

I Sveitsergarden var han premierløytnant av luftvernet. 2. juni 1998 ble han utnevnt til visekommandant for garden av pave Johannes Paul II. I 2002 ble han gardens kommandant.

Elmar Mäder er gift med Theresia Blöchliger, og har tre barn. Han er medlem av Helvetia Romana i SchwStV og K.A.V. Capitolina Rom i CV.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Komtur med stjerne av den hellige Gregor den stores orden
  • Komtur av den hellige pave Silvesters orden
  • Æresridder med sølvstjerne av Sacro Militare Ordine di San Giorgio.