Elmar Mäder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elmar Mäder
Elmar Theodor Mäder.jpg
Født28. juli 1963 (56 år)
Uzwil
Utdannet ved Université de Fribourg
Beskjeftigelse Offiser
Nasjonalitet Sveits
Utmerkelser Kommandør av Sankt Gregor den stores orden, kommandør av Sankt Sylvester-ordenen, Ridder av den hellige gravs orden, storoffiser av Republikken Italias fortjenstorden, Ordenen pro merito melitensi
Militær gradoberst
KommandoerSveitsergarden
StillingCommander of the Pontifical Swiss Guard (20022008)

Elmar Theodor Mäder (født 28. juli 1963 i Henau) har siden 2002 vært kommandant for Sveitsergarden.

Liv[rediger | rediger kilde]

Han er oppvokst i Zuzwil i kantonen St. Gallen, og har tre brødre og en søster. Hans foreldre, Theo og Katharina Mäder, drev en forretning som solgte slakteriutstyr. Han gikk på primærskolen i Zuzwil, sekundærskolen i Wil og deretter kantonskolen i St. Gallen, og studerte jus ved universitetet i Freiburg. Han avsluttet studiet med lisensiatgrad i begge rettene (verdslig og kirkelig). Deretter arbeidet han som rettsskriver og fra 1992 som selvstendig rådgiver med vekt på skatterådgivning, revisjon og konsolidering av finansselskaper.

I Sveitsergarden var han premierløytnant av luftvernet. 2. juni 1998 ble han utnevnt til visekommandant for garden av pave Johannes Paul II. I 2002 ble han gardens kommandant.

Elmar Mäder er gift med Theresia Blöchliger, og har tre barn. Han er medlem av Helvetia Romana i SchwStV og K.A.V. Capitolina Rom i CV.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Komtur med stjerne av den hellige Gregor den stores orden
  • Komtur av den hellige pave Silvesters orden
  • Æresridder med sølvstjerne av Sacro Militare Ordine di San Giorgio.