Eilertsen og Granados Teaterkompani

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eilertsen og Granados Teaterkompani ble Etablert i Stamsund i 2006 under kunstnerisk ledelse av Andreas Eilertsen og Cristina Granados.

Eilertsen har vært en av grunnleggerne av teatermiljøet i Stamsund og har siden 90-tallet jobbet aktivt for teatermiljøet der. Før han startet sitt eget kompani var han med å etablere Lofoten Teater og Teater NOR. Eilertsen har sin skuespillerutdannelse fra St.Petersburg.[1] Granados er fra Sevilla i Spania og er​​ høgskoleutdannet i spansk kunst- og litteraturhistorie og fotografi. Hun har en master i Art project Design. Hun har jobbet profesjonelt med teater siden 2002. [1]

Kompaniet har sitt utgangspunkt i den ekspressive fysiske teaterkunsten og har forsket mye i spennet mellom teater og levende musikk. Eilertsen & Granados jobber sjangeroverskridende og henter mye av sin inspirasjon fra forfattere som Julio Cortazar, samtidsmusikk og installasjonskunst. Kompaniet knytter til seg ulike kunstnere og fagfolk til hver produksjon, og møtet mellom den spesifikke sammensetningen av folk blir avgjørende for den kunstneriske prosessen og resultatet. [2]

I 2007 dannet de jazz-prosjektet, Eilertsen kvintett, et konsept som fusjonerer tradisjonell folkemusikk fra kyst- Norge og Jazzens avant-garde aspekter.

Eilertsen og Granados teaterkompani fikk i 2009 sitt eget hus i den gamle kinoen i Stamsund. [3]


Eilertsen og Granados Teater har opptrådt på festivaler og scener rundt omkring i verden; i Sverige, Danmark, Spania, Italia, Frankrike, Romania, Iran, Argentina og Costa Rica.

Priser[rediger | rediger kilde]

Eilertsen og Granados Teater fikk Nordland fylkeskommunes kulturpris i 2020.[4]

Verk[rediger | rediger kilde]

2023: This must be the place[5]

2021: De tomme gatene

2018: The golden room[6]

2016: Imagine a Spot- Cello Edition

2016: Far away[2]

2014: Imagine a Spot[2]

2011: Julio´s Labyrinths[7][8]

2007: Winding[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

https://www.eilertsen-granados.com/