easyJet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
easyJet
easyJet
IATA: U2 – ICAO: EZY
CallsignEASY
Grunnlagt1995
HovedflyplasserLondon Luton Airport
Antall fly188 (+18 ordre)
Destinasjoner106
HovedkontorLuton, England, Storbritannia
NøkkelpersonerAndrew Harrison (CEO)
Cor Vrieswijk (COO)
Jeff Carr (CFO)
Stelios Haji-Ioannou (Grunnlegger)
Nettsidehttp://www.easyjet.com

EasyJet er et britisk lavpris flyselskap. Deres hovedbase ligger på London Luton Airport, men London Gatwick Airport er den største basen til EasyJet. EasyJet er den største operatøren av Airbus A319. I 2003 kjøpte EasyJet opp konkurrenten Go!, som var et lavprisselskap startet opp av British Airways for å møte konkurransen fra EasyJet. Selskapets grunnlegger var Stelios Haji-Ioannou, som nå eier flyselskapet Stelios Airlines. I mai 2013 startet Easyjet opp med en daglig rute til Bergen Lufthavn Flesland som den første ruten til Norge.

Flåte[rediger | rediger kilde]

Maskin Antall Seter
Airbus A319-100 138 124-134
Airbus A320-200 50 177
Airbus A321-200 0 220
Boeing 737-700 0 149

De har nå en flåte på 188 fly. fleste av dem er Airbus A319-100.

Strategi[rediger | rediger kilde]

EasyJets strategi var å betjene hovedsakelig kunder som betalte sin billett selv, og som først og fremst ønsket lavest mulig pris på de korte rutene selskapet betjente. Alle unødige kostnader som måltid ombord, Business class (ekstra benplass), reisebyråsalg og fysiske billetter ble erstattet av kostnadseffektive tilbud om billige enveis billetter uten måltid og uten fleksible billetter. easyJet var det første flyselskapet i verden som tilbød internett-salg av billetter.

Selskapet tilbød lave priser til kunder som booket tidlig, og økte prisene ettersom flyene naermet seg fullbooking. easyJet stimulerte dermed etterspørselen før avgangen var fulltegnet, og bremset etterspørselen når den enkelte avgang nesten var fulltegnet. Denne prismodellen atskilte seg diametralt fra andre selskapers modell, men ga bedre kapasitetsutnyttelse og tok på alvor det faktum at flyselskapene har faste kostnader og har alt å vinne på å utnytte hver avgang fullt ut.

Det er blitt produsert en dokumentarserie om dagliglivet i EasyJet, som tidligere har gått på TVNorge.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]