Eastcheap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eastcheap
Eastcheap, London - September 2007.jpg
Basisdata


Eastcheap
51°30′39″N 0°05′10″V

Eastcheap er en gate i City of London. Navnet kommer fra gammelengelsk cheap, «marked». Gaten var i middelalderen det største kjøttmarkedet i City, med slakterboder langs begge sider. Den strekker seg fra Gracechurch Street i vest til Great Tower Street i øst.

På nordsiden finner man St Margaret Pattens kirke, på hjørnet til Rood Lane, mens man i smuget Lovat Lane på sørsiden finner St Mary-at-Hill. Pudding Lane, hvor bybrannen i 1666 brøt ut, møter Eastcheap på sørsiden.

Eastcheap 16 er en filial av Citibank, hvor man finner en plakett som forteller at det stod en kirke der tidligere, St Andrew Hubbard. Den brant i 1666, og ble ikke gjenoppbygget. I stedet kom King's Weigh House, hvor alle utenlandske handelsmenn etter loven skulle veie sine varer; dette var en lov som ikke ble fulgt av så mange. I 1695 kom et dissenterkapell der, som senere flyttet til større lokaler i Fish Hill Street. Under utgravninger på stedet fant man steiner som viste trekk fra romersk håndverk, og samisk keramikk.