EPiServer CMS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

EPiServer CMS er en publiseringsløsning for administrering av innhold på nettsider (Content Management System – CMS). Verktøyet bruker en vanlig nettleser til å oppdatere nettsidene.[1] EPiServer CMS er basert på Microsofts .NET. EPiServers partnere tilpasser systemet og bygger nye moduler til det.

EPiServer CMS utvikles av det svenske selskapet EPiServer AB med hovedkontor i Stockholm.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den første versjonen av EPiServer CMS ble lansert i 1997 av daværende ElektroPost Stockholm AB (som endret navn til EPiServer AB i 2006).

I 2002 ble EPiServer CMS 4 lansert, den første generasjonen av EPiServer CMS som baserer seg på Microsofts .NET-teknologi.

I 2007 EPiServer CMS 5 lansert. Systemet for brukerautentisering var nå helt omskrevet for å bygge på Membership/Roleprovider-rammeverket i .NET 2.0, og filsystemet var skrevet om for å bygge på Virtual Path Provider-APIet.

I 2010 ble EPiServer CMS 6 lansert. Denne versjonen var utvidet med et dashboard-grensesnitt kalt Online Center, hvor utviklere kunne lage "Gadgets" i ASP.NET MVC. CMS 6 var opprinnelig lansert med støtte for .NET 3/3.5, men fikk etterhvert offisiell støtte for .NET 4.

Produkter[rediger | rediger kilde]

EPiServer kunder og partnere[rediger | rediger kilde]

Alt salg av EPiServers programvare skjer gjennom EPiServers partnernettverk. Disse blir delt inn i tre ulike segmenter basert på bl.a. omsetning av lisenser og antall EPiServer sertifiserte utviklere: Premium Solution Partner, Solution Partner og Associated Partner. I Norge tilhører følgende norske IT-selskaper kategorien Premium Solution Partner:

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ http://world.episerver.com/en/Documentation/Items/Tech-Notes/EPiServer-CMS-5/EPiServer-CMS-SP2/System-Requirements-for-EPiServer-CMS-5-SP2/

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]