E. C. Corbitt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
E. C. Corbitt
E.C. Corbitt på Vågsalmenningen i Bergen våren 2009
Født1942Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseKunstmaler Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

E.C. Corbitt (født 1942Manhattan i New York, USA) er en amerikansk kunstner som i dag er basert i Bergen. Han driver med maling, grafikk, skulptur, grafisk design og poesi.

Han har studert ved School of Visual Arts og Fashion Institute of Technology i New York City (lærere: Bob Blackburn og Robert Craner), samt ved Kunstakademiet i Bergen, hvor han senere har undervist ved flere skoler.

Under oppveksten nær Greenvich Village og Soho i New York, kom han i kontakt med et rikt kunstmiljø, der bl.a. Pop Art og Op-Art oppsto. Tegneserieforlag og de som arbeidet med disse var også innen rekkevidde, med en sentral person som Don Martin (tegner for Mad Magazine) som hovedinspirator. Bildene hans er stiliserte og fargesterke, med innslag av det groteske.

Han flyttet etterhvert til Europa, og har vært i de fleste land der, ofte med utstillinger. Fra og med 1975 har han hatt hovedbase i Bergen. Utstillinger i Belgia, Danmark, England, Finland, Nederland, Norge, Sverige og USA.

Verkene hans er blant annet innkjøpt av rederier til utsmykning av skip.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Utstillings/presentasjonshefte med omtale skrevet av prof. em. Teddy Brunius, (kunst- og estetikkhistoriker) Universitetet i Uppsala