Hopp til innhold

Duel Masters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Duel Masters
デュエルマスターズ
(Dyueru Masutāzu)
Sjanger Shonen, Parodi
Manga: Duel Masters
Manus Shigenobu Matsumoto
Utgiver Shogakukan
Tokyopop
Magasin CoroCoro Comic
Periode
Tankōbonbind
Anime: Duel Masters
Regissør Waruro Suzuki
Studio Shogakukan
Kanal Cartoon Network
Periode Oktober 2002 – 19. april 2011
Episoder 65

Duel Masters (デュエルマスターズ, Dyueru Masutāzu) er en japansk tegneserie, manga, som også finnes som tegnefilm, anime og som kortspill. Kortspillet er produsert av Wizards of the Coast mens tegneserien er tegnet av Shigenobu Matsumoto og utgitt av Shogakukan i Coro Coro Comics. Handlingen foregår omkring et kortspill av samme navn. En seier oppnås ved å knuse alle skjoldene til motstanderen og deretter angripe uten at han/hun kan forsvare seg.

Animeserien gikk fra 2002 til 2011.

I anime-serien møter vi Shobu Kirifuda som ønsker å bli en Kaijudo-mester som hans far Shori Kirifuda og en dag får han muligheten. Han møter Knight som etter hvert blir Shobus læremester. Knight lærer Shobu mer om å om Duelmasters og hvordan han skal kalle monstre til livet.

Den amerikanske versjonen kontra den japanske

[rediger | rediger kilde]

Istedenfor å oversette den japanske TV-serien har den amerikanske versjonen (som den norske er oversatt fra) lagt til enkelte endringer i serien. Istedenfor en mer direkte oversettelse, har den amerikanske versjonen fått en parodi dubbing, som var ment å gjøre narr av serier som handler om kortspill. I noen episoder har også den amerikanske versjonen lagt til TV-effekter som blant annet ”split screen”.

Sesongene er også forskjellige fra den japanske versjonen. Sesong to ble laget spesielt laget for det amerikanske markedet der ”Duel Masters 1.5” er starten av den sesongen, og har ikke noe med den japanske opplegget. Det ble sendt tre sesonger på amerikansk fjernsyn (sesong tre ble ikke vist på norsk fjernsyn) og er den siste sesongen, mens den japanske versjon sender for øyeblikket sitt sjette sesong.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata