Drammen flyklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Drammen flyklubb ble offisielt stiftet i 1936, etter at det siden 1912 har blitt eksperimentert med glidefly i Lier. I 1948 fikk klubben sin første faste flyplass på Renskaug i Lier og aktiviteten ble utvidet til å omfatte motorflyging også. I 1959 flyttet klubben til Hokksund, og Hokksund flyplass ble etablert.

Klubben er tilsluttet Norges Luftsportforbund (NLF) som organiserer alle landets fly- og luftsportsklubber. Klubben drives helt og holdent på frivillig basis.

Flyparken har gjennom tidene vokst og har eid mange forskjellige motor og seilfly. Drammen flyklubb disponerer mer enn 10 fly og har både motor-, mikro- og seilflyskole. Klubben består i dag av av en motorflygruppe, mikroflygruppe og en seilflygruppe, og er en av landets største seilflyklubber. I tillegg til klubbflyene, er det en god del private fly som står parkert på Hokksund, både seilfly, mikrofly og motorfly.

Klubben driver et aktivt ungdomsarbeid, samt satser aktivt på seilflyging for bevegelseshemmede, i samarbeid med Landsforeningen for Ryggmargsskadde og ExtraStiftelsen.

Seilfly[rediger | rediger kilde]

Seilflygruppa tilbyr både teoretisk og praktisk opplæring og disponerer 4 seilfly. To skolefly og to ensetere. De to skoleflyene er av flytypen ASK-21, og enseterne er en Schempp-Hirth Discus bT uten montert motor og en Rolladen-Schneider LS4-b. Til slep brukes en Robin DR400, men også en Aerospool WT9 Dynamic brukes som reserve. Så langt i 2015 er det over 1000 starter, mye på grunn av den økende mengden ungdom som flyr seilfly.

Motorfly[rediger | rediger kilde]

Motorflygruppa eier tre motorfly. En Cessna 172 G1000 og en Diamond Katana DA20-100, som brukes mest til skoling. I tillegg er det et andelslag som eier en Piper L-18C som er reparert av andelslaget etter et havari i Fåberg.

Mikrofly[rediger | rediger kilde]

Mikroflygruppa eier en Aerospool WT9 Dynamic. Tidligere har de også eid en Rans S6. Mikroflygruppa ble stiftet i 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]